• Πολιτική

    Στο Εφετείο ο Μ. Χατζηγιάννης: Ζητά απαλλαγή και από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά την αθώωση του για φοροδιαφυγή


    Ο γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Χατζηγιάννης επέλεξε να μεταβεί στο Εφετείο της Αθήνας για να στηρίξει και ο ίδιος την προσπάθεια να πέσουν οριστικοί τίτλοι τέλους στη δικαστική περιπέτεια του.

    Ο ίδιος άλλωστε υπέβαλε αίτημα (και έγινε δεκτό) για αυτοπρόσωπη εμφάνιση στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο θα κρίνει εάν θα παραπεμφθεί ή εαν θα απαλλαγή από το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

    Ο δημοφιλής καλλιτέχνης έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 11 το πρωί. Παρέμεινε για λίγα λεπτά στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση και παρέδωσε στους δικαστές την αθωωτική απόφαση του από την κατηγορία της φοροδιαφυγής για το ίδιο χρηματικό ποσό που αφορά και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

    Αφορά εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

    “Τυπική διαδικασία”

    Ο δικηγόρος του τραγουδιστή, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε “τυπική τη διαδικασία για να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση για τη φοροδιαφυγή, του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων”.

    Η δικαστική περιπέτεια του Μιχάλη Χατζηγιάννη άρχισε πριν από 5 χρόνια. Στο επίκεντρο των φορολογικών αρχών βρέθηκαν τα 5,3 εκατ. ευρώ που μετέφερε ο τραγουδιστής στην Κύπρο και τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου.

    Αρχικά ο καλλιτέχνης δικαιώθηκε από τα διοικητικά δικαστήρια και στη συνέχεια από τα ποινικά, με την αθώωση του από το κακούργημα της φοροδιαφυγής. Το σκεπτικό ήταν ότι την επίδικη χρονική περίοδο δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα εμβάσματα προς την Κύπρο προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών.

    Ομως, για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ακολούθησε το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμλειοδικών.

    Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης άσκησε έφεση στο συγκεκριμένο βούλευμα και αρχικά, η εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την απόρριψη της για τυπικούς λόγους. Ομως, το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, στέλνοντας τη δικογραφία πίσω στην εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

    Τον περασμένο Ιούνιο η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του τραγουδιστή.

    Πλέον αναμένεται το βούλευμα και η τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιες τραπεζικές καταθέσεις ελέγχονται στη 10ετία-Τι ισχύει για εμβάσματα εξωτερικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρήτη: Εντοπίστηκε πλοίο με 10 τόνους ναρκωτικών – Πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται φορολοταρία «μαμούθ» με μποναμά 10 εκατ. ευρώ –Οι κληρώσεις των Χριστουγέννων



    ΣΧΟΛΙΑ