• Top Stories

    Κρήτη: Εντοπίστηκε πλοίο με 10 τόνους ναρκωτικών – Πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών

    • NewsRoom
    ναυτιλία λιμένικο


    Οι λιμενικές Αρχές ανακάλυψαν τόνους χασίς σε κρύπτη του ρυμουλκού στο οποίο έκανε ρεσάλτο το κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Χανίων.

    Περίπου 7 τόνους κατεργασμένης κάνναβης φέρεται να μετέφερε στα αμπάρια του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ρυμουλκό σκάφος με σημαία Τανζανίας, που ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος νότια της Κρήτης.
    Αν η ποσότητα επαληθευτεί θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που έχει εντοπίσει έως σήμερα το Λιμενικό Σώμα.

    Το ρυμουλκό, που παρακολουθείτο εδώ και 48 ώρες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται ότι είχε αναχωρήσει από τη Λευκωσία στις 30 Νοεμβρίου με προορισμό τη Μάλτα. Το σκάφος έχει οδηγηθεί στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης ενώ για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί 6 μέλη του πληρώματος, πολίτες Συρίας.

    Στην επιχείρηση, που έγινε υπό τη διεύθυνση ναρκωτικών του αρχηγείου του Λιμενικού, πήραν μέρος βατραχάνθρωποι του σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης αλλά και δυνάμεις του Λιμενικού από την Αθήνα που βρίσκονται στην Κρήτη. Μάλιστα, σύμφωνα με το Flashnews.gr. τα ναρκωτικά ήταν σε ειδική κρύπτη του ρυμουλκού πάνω από την οποία υπήρχαν μεταλλικά βαρέλια. Μετά από μεγάλη επιχείρηση, η μονάδα υποβρυχίων αποστολών ΜΥΑ-ΛΣ, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έκανε ρεσάλτο σε ρυμουλκό πλοίο σημαία Τανζανίας, 50 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

    Η καταμέτρηση των ναρκωτικών ουσιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα.

    Η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε την Τρίτη (05/12/2017) είναι υπό την εποπτεία του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τσίπρας «σνομπάρει» το QE: Δεν μας χρειάζεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στα Βριλήσσια: Άγνωστοι άφησαν χειροβομβίδα έξω από σπίτι εκδότη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ



    ΣΧΟΛΙΑ