• Πολιτική

    Έρχεται φορολοταρία «μαμούθ» με μποναμά 10 εκατ. ευρώ –Οι κληρώσεις των Χριστουγέννων

    • NewsRoom


    Με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζονται υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ για την μεγάλη φορολοταρία των Χριστουγέννων όπου συνολικά 10.000 νικητές θα κερδίσουν από 1.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη λοταρία θα αφορά συναλλαγές από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2017 καθώς και του περασμένου μήνα Νοεμβρίου.

    Στην κλήρωση συμμετέχουν μόνο αποδείξεις από συναλλαγές που έχουν γίνει με κάρτες, πιστωτικές ή χρεωστικές, ή μέσω web-banking. Για να φανούν στο σύστημα οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να κάνει κανείς το παραμικρό. Αυτόματα η κάθε συναλλαγή περνάει μέσω του τραπεζικού συστήματος.

    Όσον αφορά τους λαχνούς, ο αριθμός τους προκύπτει για κάθε φορολογούμενο από το ύψος των ηλεκτρονικών πληρωμών που έκανε ξεχωριστά κάθε μήνα. Έτσι, π.χ όσοι έκαναν πληρωμές από 1-100 ευρώ θα λαμβάνουν 1 λαχνό/ευρώ, από 101-500 ευρώ 1 λαχνό/2 ευρώ (π.χ για 150 ευρώ πληρωμές θα λαμβάνουν 75 λαχνούς), από 501-1000 ευρώ 1 λαχνό/3 ευρώ και από 1001 ευρώ και πάνω 1 λαχνό/4 ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για την ημέρα που θα διεξαχθεί η μεγάλη κλήρωση του Δεκεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διεξαχθούν 10 ξεχωριστές κληρώσεις με 10 διαφορετικές κληρωτίδες που η κάθε μια θα περιέχει τους λαχνούς που αντιστοιχούν σε φορολογούμενους ξεχωριστά για κάθε μήνα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ανάλογη διαδικασία θα εφαρμοστεί και για τους υπόλοιπους 9 μήνες (Φεβρουάριος-Σεπτέμβριος συν Νοέμβριος του 2017).

    Δηλαδή θα στηθεί κληρωτίδα με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (άρα και τους αναλογούντες λαχνούς) που έκαναν φορολογούμενοι μόνο τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία θα βγάλει 1.000 τυχερούς που θα λάβει έκαστος 1.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου η δεύτερη κλήρωση θα γίνει περίπου στο τέλος του Δεκεμβρίου και στο εξής θα διεξάγεται ανελλιπώς, αφού σκοπός του υπουργείου δεν είναι άλλος απ’ το να κατευθύνει όλους τους Έλληνες φορολογούμενους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην φοροδιαφυγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νωρίτερα το δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καθοριστικός ρόλος του Ε9 στα «κόκκινα δάνεια» – Σε πλειστηριασμό και το «Αίολος Κεντέρης»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οριστικό: Ματαιώνονται οι αυριανοί πλειστηριασμοί σε Αθήνα-Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ