• Πολιτική

    Στην Κίνα για προσέλκυση επενδύσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας


    Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για όλες τις επενδύσεις που αποδεικνύονται μακροχρόνιες και είναι σύμφωνες με το κοινοτικό κεκτημένο και την ελληνική νομοθεσία, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προαναγγέλλοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή στην Κίνα, στο οποίο θα συνοδεύεται από Έλληνες επιχειρηματίες.

    Άμεσοι στόχοι είναι -όπως είπε ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες- η προσέλκυση επενδύσεων και η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων των δυο χωρών, σημείωσε ο κ. Πέτσας δίνοντας έμφαση στην ενέργεια, τα logistics, την αγορά ακινήτων και τον τουρισμό.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, όπως είπε, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 200 διμερή ραντεβού επιχειρηματιών.

    Σε ερώτηση για τους χαρακτηρισμούς «χουντοεπιτροπή» μετά την απόφαση της προανακριτικής να εξαιρέσει Πολάκη και Τζανακόπουλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους χαρακτήρισε «γελοίους» και ξεκαθάρισε ότι το θέμα αφορά τη λειτουργία της Βουλής και όχι την κυβέρνηση.

    Αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων, δήλωσε ότι η Αθήνα περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί η συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

    Σε ερώτηση πώς σχολιάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωτοβουλία η αξιωματική αντιπολίτευση, που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι δεν υποστηρίζει την προσπάθεια των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι η δράση Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου όταν ήταν στην κυβέρνηση έφερε ως αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει την συμφωνία αυτός που την υπέγραψε. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν ως αξιωματική αντιπολίτευση» πρόσθεσε.

    Αύριο, εξάλλου, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με βασικό θέμα το νομοθετικό έργο (νομοσχέδια για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, για την βία στα γήπεδα, για την επιλογή προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για την προετοιμασία της χώρας εν όψει του Brexit).



    ΣΧΟΛΙΑ