• Πολιτική

    Ποιος ο λόγος για τις επίμονες διαβεβαιώσεις για lockdown;

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ποιος ο λόγος για τις επίμονες διαβεβαιώσεις για lockdown;


    Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης «Ο» εφαρμόζονται από την Παρασκευή και παράλληλα γίνονται εντονότερες οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί νέο καθολικό lockdown.

    Η πρόθεση είναι σαφής και δεδομένη, παρά το γεγονός ότι πολλοί από τους ειδικούς συνεχίζουν να δηλώνουν δημοσίως ότι η επιβολή ενός απαγορευτικού παραμένει ένα ενδεχόμενο, αναλόγως φυσικά της πορείας της πανδημίας.

    Την ίδια στιγμή, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με πρωτοβουλία φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ερώτημα ως προς αυτά είναι ποια μηνύματα επιλέγει κανείς να στείλει. Υπό αυτήν την έννοια και όσο και αν οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης μπορούν να ερμηνευτούν, τίθεται το ζήτημα: Ποιος ο λόγος των τόσο επίμονων και κατηγορηματικών διαβεβαιώσεων, τη στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουν ότι σε μία συγκυρία που μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν την επώδυνη επιστροφή στην καραντίνα για να σώσουν ό,τι σώζεται, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τί θα γίνει. Ιδιαίτερα από τις 15 Ιανουαρίου και μετά οπότε οι ειδικοί εκτιμούν ότι η «Ο» θα επικρατήσει της Δέλτα.

    Σε αυτή τη φάση, η κυβέρνηση ευελπιστεί (εύχεται, για την ακρίβεια ), να αποδειχθούν επαρκή τα τελευταία έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διασωθεί το λιανεμπόριο, το οποίο έχει υποστεί πολύ μεγάλο πλήγμα στα σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας.

    Επίσης, κρατάει μεγάλη απόσταση από τις εισηγήσεις ορισμένων ειδικών που ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Επικαλούμενη τα στατιστικά στοιχεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και χθες που έκλεισαν, υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Βεβαίως, ουδείς παραγνωρίζει ότι τα στοιχεία αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα και όχι την «Ο».

    Η μόνη αχνή ελπίδα – καθώς δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για τη σχέση των εμβολίων και της αφρικανικής μετάλλαξης – έρχεται από το πεδίο των εμβολιασμών, όπου όπως εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη, αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί, στον επόμενο μήνα θα έχουν κάνει την τρίτη δόση πάνω από 5 εκατομμύρια πολίτες. Εξέλιξη, η οποία είναι προφανές ότι συνδέεται με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των άνω των 60 ετών πολιτών και η οποία ανοίγει τον δρόμο για επέκτασή της, είτε στους άνω των 50 ετών, είτε με ιατρικά ή επαγγελματικά κριτήρια.

    Διαβάστε επίσης

    Πλεύρης: Τελεσίγραφο στους υγειονομικούς-Εκτός ΕΣΥ όποιος δεν εμβολιαστεί έως 31 Μαρτίου

    Δυσεπίλυτα προβλήματα πανδημία και ακρίβεια – Το Μαξίμου ξορκίζει ακόμα το lockdown

    Όλα τα νέα μέτρα: Από αύριο μάσκα παντού – Απαγορεύονται δημόσιες εκδηλώσεις (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ