• Πολιτική

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους κάλεσε τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), «Digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth».

    Όπως είπε, «οι διεθνείς μετρήσεις δεν αντανακλούν την πραγματικότητα, δεδομένου ότι αναφέρονται σε ονομαστικές και όχι πραγματικές τιμές. Είναι, λοιπόν, αναγκαίο οι πάροχοι να αλλάξουν την τιμολογιακή τους πολιτική, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έχουν ζητήσει από τους παρόχους ΟΤΕ, Vodafone, Wind να μειώσουν τις τιμές των data στην κινητή τηλεφωνία.

    Σημειώνεται ότι η γραπτή ομιλία του κ. Μητσοτάκη χθες είχε σαφέστερη αναφορά στο θέμα αυτό: «Πρέπει, όμως, να το παραδεχτούμε: το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας μένει απαγορευτικά υψηλό». Όμως, ο πρωθυπουργός μίλησε την περισσότερη ώρα εκτός του κειμένου που είχε μπροστά του. Τη φράση για το κόστος των δεδομένων δεν την είπε. Μίλησε μόνον για τις διεθνείς μετρήσεις και την ανάγκη οι εταιρείες να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στα βασικά σημεία της πολιτικής της κυβέρνησής του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό (gov.gr, νέες ταυτότητες, απλούστευση διαδικασιών, τηλεπικοινωνιακές υποδομές, δεξιότητες σε ανθρώπινο δυναμικό και ανοιχτά δεδομένα) και κατέληξε: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πολιτική επιλογή, δρόμος που πρέπει η χώρα να διανύσει… Η πολιτική μας απόφαση είναι η χώρα να αλλάξει σελίδα και να βάλει σε αυτή την υπογραφή της, η οποία φυσικά θα είναι ηλεκτρονική».



    ΣΧΟΛΙΑ