• Top Stories

    Δασικοί χάρτες: Παρατείνεται η προθεσμία για τις ενστάσεις

    • NewsRoom
    dasikoixartes


    «Πονοκέφαλο» για αρκετούς πολίτες αποτελούν οι δασικοί χάρτες και πολλοί είναι εκείνοι που προσέρχονται για να υποβάλουν τις ενστάσεις τους για διορθώσεις, επεμβάσεις κ.ο.κ.

    Με τροπολογία προβλέπεται η παράταση έως τις 27 Ιουλίου για τους κατοίκους του εσωτερικού  στην προθεσμία υποβολής ενστάσεων των αναρτημένων δασικών χαρτών για όσες περιοχές η προθεσμία λήγει στις 12 Ιουνίου.  Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία που δίδεται είναι η 3η Ιουλίου.

    Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το περιθώριο χρόνου στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω εργαλεία:

    -Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
    -Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη
    -Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.

    Σημειώνεται ότι η καταληκτική αυτή ημερομηνία είναι δεσμευτική και αποτελεί την τελευταία παράταση που δίνεται, καθώς η μερική κύρωση του χάρτη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

    Τονίζεται επίσης ότι η 27η Ιουλίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού, λόγω της παραπάνω αναγκαιότητας.

    Η συγκεκριμένη παράταση παρέχεται έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα ενημέρωσης όλων των αγροτών οι εκτάσεις των οποίων αλληλεπιδρούν με τους δασικούς χάρτες και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ. Στόχος είναι όσοι το επιθυμούν να προχωρήσουν, στη χρήση των παραπάνω εργαλείων, καθώς και για να ολοκληρωθεί η έκδοση των απαραίτητων αποφάσεων και εγκυκλίων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη χρήση αυτών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΣτΕ προς κυβέρνηση: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους δασικούς χάρτες που είναι απαραίτητοι για το Κτηματολόγιο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Τι συμβαίνει με χιλιάδες ημιτελείς οικοδομές που τις είχαν εργολάβοι με κόκκινα δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προ των πυλών οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις θυρίδων, μετοχών και αμοιβαίων



    ΣΧΟΛΙΑ