• Πολιτική

    Μητσοτάκης στο TikTok: Ανάλυση για ΦΠΑ, μισθούς και επιχειρήσεις

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο στο TikTok

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο στο TikTok


    Την επικοινωνία του με πολίτες μέσω του TikTok συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίοσ με αφορμή ένα «haul» και την ερώτηση ενός νέου επιχειρηματία, μίλησε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε σε ερώτηση νεαρού επιχειρηματία και μίλησε για το κυβερνητικό έργο μέσα από το οποίο στηρίχθηκαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και για τα επιπλέον μέτρα στήριξης που θα έρθουν, εφόσον επανεκλεγεί πρωθυπουργός.

    Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με το πώς οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι νέοι θα τα καταφέρουν, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από το 2020 έφερε μείωση του ΦΠΑ στον καφέ και την εστίαση, στηρίζοντας σημαντικά τις επιχειρήσεις της εστίασης.

    Ωστόσο, εξήγησε ότι αυτή η μείωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, «δεν πέρασε καθόλου στον καταναλωτή, γι’ αυτό και είμαστε πολλοί διστακτικοί να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα καύσιμα, διότι θα χάσουμε σημαντικά έσοδα χωρίς να πέσουν απαραίτητα οι τιμές».

    «Τα μέτρα που λαμβάνουμε πρέπει να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα, για αυτό και πήραμε μέτρα και θα πάρουμε και άλλα πολλά, τα οποία μειώνουν τα κόστη των ελληνικών επιχειρήσεων και βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους», ανέφερε.

    Και ανέφερε ενδεικτικά τα εξής:

    • Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 28% στο 22%.
    • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4,4 μονάδες σε μόνιμη βάση.
    • Μείωση προκαταβολής φόρου από 100% στο 55% ή το 80% για ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες, αντίστοιχα.
    • Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ή μείωση 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τις μικρές επιχειρήσεις που μετατρέπουν τους part-time εργαζόμενους σε full-time.
    • Αύξηση της απαλλαγής φόρου στο 100% για όσες επιχειρήσεις επενδύουν σε καινοτομία.
    • Επιπρόσθετα, ανέφερε και τα μέτρα ύψους 58 δισ. ευρώ για να σταθούν στα πόδια τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα στον COVID και την ενεργειακή κρίση.

    «Και φυσικά εάν έχουμε ητν ευκαιρία να συνεχίσουμε, στοχεύουμε και στην σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών εισφορών και σε πολλά ακόμα», πρόσθεσε.

    «Γνωρίζουμε καλά ότι οι καλοί μισθοί δίνονται από ισχυρές επιχειρήσεις και σε αυτήν την προσπάθεια αυξησης των μισθών θα πάμε όλοι μαζί μπροστά χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω» τόνισε.

    «Η Ελλάδα που επιχειρεί, η Ελλάδα που δημιουργεί, εσείς είστε το μέλλον», είπε.

    Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον νεαρό επιχειρηματία για την ερώτησή του και με χιούμορ σχολίασε «χρωστάω ένα haul με ολόσωμη φόρμα αυτήν τη φορά».

    Δείτε το ΤikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη:

    @kyriakosmitsotakis_ Πάτα εδώ @JUDAH CLUB ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Γιατί επιμένει στο «ασφαλής αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες» – Όλο το παρασκήνιο

    Αλέξης Τσίπρας: Επτά απαραίτητα βήματα για κοινωνική ευημερία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ