• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Επιταχύνει τις νομοθετικές παρεμβάσεις και την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου στο δρόμο προς την 9η Απριλίου

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Ειλημμένη φέρεται ότι είναι η απόφαση του Πρωθυπουργού για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία στις 9 Απριλίου, με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα, να την μοιράζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργούς, αλλά και με συνδαιτυμόνες του εκτός του στενού του πολιτικού περιβάλλοντοςπράγμα που σημαίνει ότι είναι θέμα ημερών και η επίσημη ανακοίνωσή της, εφόσον ισχύουν οι σχετικές διαρροές.

    Σε κάθε περίπτωση, ο Πρωθυπουργός, με στρατηγική αυτοδυναμίας, επιταχύνει τη θέσπιση νέων παρεμβάσεων με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και την ταυτόχρονη αποδόμηση του «προοδευτικού» προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ– στον οποίο θα καταλογίζεται η απουσία από τις σχετικές ψηφοφορίες στη Βουλή- όπως οι νέες ανακοινώσεις, σήμερα, για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση ή οι ρυθμίσεις-ανάχωμα απέναντι στους πλειστηριασμούς, τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή. Αλλά και η αναβίωση των 120 δόσεων για  χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, πριν από τις εκλογές.

    Στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας για την προστασία του Καταναλωτή κατά τις εκπτώσεις και τις προσφορές γενικότερα, στο πλαίσιο του οποίου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, καθώς και υψηλές αποζημιώσεις για περιπτώσεις καταστρατήγησης του νόμου.

    Επόμενο βήμα το νομοσχέδιο για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, με νέα εργαλεία για την αντιμετώπιση των σχετικών φαινομένων που βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα.

    Στην ίδια κατεύθυνση, θα προταχθούν και παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα».

    Εντείνει παράλληλα, την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου με μεταρρυθμίσεις όπως αυτές στην ψηφιακή διακυβέρνηση, που θα παρουσιαστούν επίσης σήμερα, στο Μέγαρο Μουσικής σε εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση».

    Ενώ, επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εισαγωγή του θεσμού του δικαστικού σταθμού τηλεματικής.

    Στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι και η επίλυση του χρόνιου προβλήματος των καταπατημένων ακινήτων του Δημοσίου, με στόχο την οριστική διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιουσίας του Δημοσίου.

    Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έως και την επισημοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών και προδήλως στο δρόμο προς την κάλπη, θα θέτει στους πολίτες με όλο και μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα το βασικό δίλημμα, που δεν είναι «δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία», όπως λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά «κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», «Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ή Πρωθυπουργός Τσίπρας».

    «Πάμε ενωμένοι μπροστά ή θα γυρίσουμε πάλι διχασμένοι πίσω; Θέλουμε να υπομείνουμε ξανά τους φόρους, τις μειώσεις και την ανεργία ή να συνεχίσουμε με αυξήσεις, με νέες δουλειές με συλλογική ευημερία;», επανέλαβε χθες από την Κοζάνη, δίνοντας έμφαση σε δύο όρους «κλειδιά»: τον υπεύθυνο πατριωτισμό και τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό. Κάνοντας δε, άνοιγμα και σε πολίτες «οι οποίοι δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στην πολιτική μας οικογένεια», αλλά τάσσονται υπερ μιας ανοιχτής οικονομίας, μιας ενωμένης, δίκαιης δημοκρατικής κοινωνίας.

    «Στην επόμενη εκλογική μάχη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επιπόλαιες δήθεν ψήφους διαμαρτυρίας. Η ψήφος στην πρώτη κάλπη θα είναι  αυτή που θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει την κρίσιμη επόμενη μέρα. Η δεύτερη κάλπη, που θα χρειαστεί καθώς φαίνεται, θα κάνει την απόφαση αυτή πιο βέβαιη και πιο δυνατή.

    Η συγκυρία είναι κρίσιμη. Δεν επιτρέπει στην πατρίδα μας να γίνει ούτε «ακυβέρνητη πολιτεία», ούτε να γίνει «πολιτική Βαβέλ». Οι αποφάσεις αύριο θα πρέπει να είναι και γρήγορες και σταθερές. Προς Θεού, δεν πρέπει να χάνονται σε ατέρμονες συζητήσεις και σε ατελείωτα κομματικά παζάρια», είναι το μήνυμα του Πρωθυπουργού, με πρόδηλες αναφορές στους κινδύνους που ελλοχεύουν στην περίπτωση κατά την οποία δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για όσους συνταξιούχους δεν πήραν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς

    Μητσοτάκης: Η υγεία θα αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα της δεύτερης τετραετίας μας

    Μητσοτάκης: Έργα ύψους 4 δισ. στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία



    ΣΧΟΛΙΑ