• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κρίση στα σύνορα

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

    Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε άνοιγμα των συνόρων της με την Ευρώπη για τους μετανάστες.

    Παράλληλα αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σάμο.

    Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

    «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας», έγραψε σε ένα τουίτ και συμπλήρωσε με δεύτερο: «Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

    Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τη διεθνοποίηση του θέματος και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να τονίσει την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και τη στάση της Ελλάδας.

    Την ίδια ώρα, η Ελλάδα ενισχύει με στρατό τα σύνορά της με την Τουρκία. Περίπου 300 άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων έχουν λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνο-τουρκική μεθόριο. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ