• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή»

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μήνυμα προς την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας», έγραψε σε ένα τουίτ και συμπλήρωσε με δεύτερο: «Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν πάρει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

    Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκης έρχεται μετά την απόφαση του Τούρκου προέδρου να ανοίξει τα σύνορά της Τουρκίας, για 72 ώρες, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε πρόσφυγες και μετανάστες, να περάσουν προς τα Ευρωπαϊκά εδάφη, μέσω Ελλάδας και Βουλγαρίας. Μια εκβιαστική κίνηση προς την Ευρώπη, μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκαν οι Τουρκικές δυνάμεις στο Ιντλίπ της Συρίας από την επίθεση των δυνάμεων του Άσαντ και της Ρωσίας.



    ΣΧΟΛΙΑ