• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Απαγορεύονται προσλήψεις συγγενών, έρχονται αξιολογήσεις υπουργών

    • NewsRoom
    μητσοτακης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τη διάθεσή του να φέρει νέα ήθη στην πολιτική διακυβέρνηση και να κάνει πράξη τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, την ακεραιότητα, την αξιοκρατία, και την ευελιξία αποδεικνύει κάθε μέρα ο νέος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Αύριο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης το νέο μοντέλο διακυβέρνησης θα γνωστοποιηθεί σε όλους από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει υποδείξεις που θα αφορούν:

    • Λογοδοσία: Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του, ενώ θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.
    • Διαφάνεια: Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.
    • Ακεραιότητα: Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα -υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς- θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.
    • Ευελιξία: Οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ