• Πολιτική

    Κ. Βελόπουλος: «Πυρ ομαδόν» από την Εκκλησία για τις επιστολές του Ιησού

    βελοπουλος

    Κυριάκος Βελόπουλος


    Αντιμέτωπος με ιερό «πυρ ομαδόν» είναι ο πρόεδρος της παράταξης «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος, καθώς εκπρόσωποι της Εκκλησίας αφήνουν αιχμές, κατηγορώντας τον σχετικά με τις υποτιθέμενες «επιστολές του Ιησού», που προωθούσε μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής του.

    Την αρχή έκανε, την περασμένη Κυριακή, ο Επίσκοπος Αμορίου, Νικηφόρος. Χωρίς να προχωρήσει σε ευθεία αναφορά στο όνομα του κ. Βελόπουλου, ο Επίσκοπος ουσιαστικά, μέσα από τα λεγόμενά του, «φωτογράφισε» τα υποτιθέμενα χειρόγραφα του Ιησού, τα οποία ο Κυριάκος Βελόπουλος πουλούσε μέσω της εκπομπής του.

    Ο Επίσκοπος Νικηφόρος είπε, συγκεκριμένα:

    «Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας. Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους, που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά.

    Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις, ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος.

    Ταυτόχρονα, ο Επίσκοπος Αμορίου πήρε σαφή θέση και για την παρούσα πολιτική συγκυρία, ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να αποδοκιμάσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για τις ψεύτικες επιστολές που εμπορευόταν. «Ο, τι είναι αληθινό και γνήσιο παρεδόθη από τους Αποστόλους και διεσώθη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία, όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλίας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων» τόνισε ο Επίσκοπος Νικηφόρος.

    Σημειώνεται ότι ο Επίσκοπος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο, καθώς η Μονή Βλατάδων, στην οποία λειτουργεί, είναι η μια από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

    Λίγο αργότερα, μια παρόμοια αντίδραση για τις ενέργειες Βελόπουλου ήρθε και από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, στο περιθώριο εκδήλωσης που είχε το απόγευμα του Σάββατου, στο Ν. Ηράκλειο, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, αναφερόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο:

    «Οι ημέρες είναι πονηρές, καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν.

    Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια».



    ΣΧΟΛΙΑ