• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Στόχος η ισχυρή κυβέρνηση – «Όχι» σε συνεργασία με Βαρουφάκη ή Βελόπουλο (video)

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ήταν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την επικράτηση της ΝΔ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Όπως υποστήριξε, ο στόχος του ενόψει των εθνικών εκλογών τώρα είναι να πείσει και αυτούς που δεν τον ψήφισαν. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, το κόμμα κατάφερε να επαναφέρει την συζήτηση στην ουσία της πολιτικής, ενώ υποστήριξε ότι στις ευρωεκλογές γκρεμίστηκαν μια σειρά από μύθους, προκαταλήψεις και ταμπού.

    Ο κ. Μητσοτάκης, αρνήθηκε να σχολιάσεις τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως σέβεται τόσο την κ. Γεννηματά όσο και τον κ. Βενιζέλο.

    Κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι συνυπεύθυνος με τον κ. Τσίπρα για την οικονομική καταστροφή του 2015, ενώ για το «φαινόμενο Βελόπουλου», ανέφερε ότι το εξετάζει αλλά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας. Όπως ανέφερε, φιλοδοξία του είναι τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και η Ελληνική Λύση να συμπιεστούν και αν γίνεται να μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη με μια ισχυρή κυβέρνηση ενώ δήλωσε ότι προτεραιότητά του είναι η κατάργηση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής αλλά και η επανίδρυση του κράτους.

    «Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε ότι θα συμμετάσχει σε debate με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς , όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

    Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα

    Η ΝΔ θα απέχει από τις διαδικασίες της Βουλής αυτή την εβδομάδα, είπε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να περάσει ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής τις επόμενες μέρες.

    Αύριο θα εξηγήσουμε τους λόγους και θα αποχωρήσουμε, είπε χαρακτηριστικά. «Τι άλλαξε απ’ όταν ο κ. Τσίπρας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει εκλογές;» διερωτήθηκε.

    Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη



    ΣΧΟΛΙΑ