• Πολιτική

    Κόντρα Βελόπουλου με δημοσιογράφο για τις «επιστολές του Ιησού»

    • NewsRoom


    Έξαλλος έγινε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην εκπομπή One talk, στον τηλεοπτικό σταθμό One channel, όταν ο παρουσιαστής, Δημήτρης Μανιάτης τον ρώτησε σχετικά με τις «επιστολές του Ιησού Χριστού» που πουλούσε στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

    Ο κ. Μανιάτης, απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο είπε «λέτε ότι πουλάτε τις επιστολές του Χριστού», για να λάβει την απάντηση από τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης: «Εσύ τις πουλάς, τώρα. Εγώ δεν τις πουλάω». Στην συνέχεια, ρώτησε τον δημοσιογράφο αν γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη ειλατήριο (σ.σ. εννοώντας μάλλον την λέξη ειλητάριο, που είναι τύπος βιβλίου), ο οποίος περίμενε να του εξηγήσει, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Βελόπουλο: «Mε ρωτάς κάτι που δεν ξέρεις».

    «Ως ιστορικός αρχαιολόγος αυτά υπάρχουν. Σου δίνω μια άδεια να πας στη Μονή Διονυσίου να ψάξεις αν υπάρχουν ή όχι», εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχετικά με τα εν λόγω χειρόγραφα.

    «Λες για παράδειγμα η Πολιτεία του Πλάτωνος, ή Αριστοτέλους Πολιτεία, πού τα βρήκαμε αυτά, ξέρεις; Τα έπαιρναν οι μοναχοί, αντέγραφαν τις περγαμηνές, τα έκαναν κώδικες και έγγραφα, τα έβαλαν στις βιβλιοθήκες και μετά από χρόνια πήγαινε ένας άνθρωπος, έπαιρνες από τη βιβλιοθήκη τον κώδικα και έβλεπες: ”Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Πλάτωνας, Αριστοτέλης”, επιστολές του τάδε προς τον τάδε. Υπάρχουν στη Μονή Διονυσίου, πηγαίνετε εκεί, εγώ έχω προκαλέσει. Είναι ένα βιβλίο, το οποίο έχει χειρόγραφα πολλών πραγμάτων, δεν πουλάω χειρόγραφα του Ιησού, είναι ένα βιβλίο που αναφέρεται στα χειρόγραφα της Μονής Διονυσίου», συμπλήρωσε.

    «Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα που είναι πολλά, είναι και του Πλάτωνα, έχει και δυο – τρεις επιστολές, οι οποίες αναφέρονται στο Μοναστήρι ότι είναι του 13ου αιώνα, που αναφέρεται σε επιστολές προγενεστέρων που τα αντέγραψαν οι καλόγεροι σε κώδικες χειρόγραφα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

    Αναφερόμενος στη λέξη «χειρόγραφα» υπογράμμισε πως «όταν λέμε χειρόγραφα, στην επιστήμη της βυζαντινολογίας δεν είναι αυτό που το γράφεις εσύ, χειρόγραφο είναι το αντίγραφο κάποιου κώδικα η παπύρου, που το πήραν και το αντέγραψαν. Δεν είναι το χειρόγραφο του ίδιου του Ιησού».

    Και συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξηγήσει είπε: «Έγραψε επιστολή ο Βελόπουλος, την πήρες εσύ την αντέγραψες, την έβαλες ως χειρόγραφο πάνω στη βιβλιοθήκη, εκείνο το πράγμα λέγεται χειρόγραφο».

    Δείτε το βίντεο από την εκπομπή



    ΣΧΟΛΙΑ