ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μιχαηλίδου: «Το ασφαλές διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας – Πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία των παιδιών»
Με νέες επιθέσεις το επόμενο διάστημα απειλούν οι Τούρκοι χάκερ που ευθύνονται για τις κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σε συνέντευξη που έδωσαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, οι Τούρκοι δεν διστάζουν να απειλήσουν ακόμη και με διαρροή στοιχείων του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίσθηκαν έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.
Η συνέντευξη έγινε σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τους χάκερ που αυτοαποκαλούνται “Πολεμιστές του Διαδικτύου”, να ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι “οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO” – τους οκτώ εκζητούμενους ως πραξικοπηματίες, αξιωματικούς.
Οι χάκερ ισχυρίσθηκαν ότι μπορούν να δημοσιοποιήσουν στοιχεία από το υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι μετά το χακάρισμα της ιστοσελίδας του ΑΠΕ, η ίδια ομάδα προχώρησε σε άλλες τέσσερις παραβιάσεις ιστοσελίδων- αυτής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου, δύο εταιρειών και μιας εφημερίδας στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι χάκερ “μπορούν να κατεβάσουν” σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα “από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές”. Μάλιστα, απάντησαν ότι η ομάδα τους αριθμεί “χιλιάδες μέλη”.
Οι χάκερ, 35άρηδες στην πλειονότητά τους, όπως επισήμανε ο Μ.Κωστίδης εστίασαν στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που εκζητούνται από την Τουρκία ως πραξικοπηματίες. Μάλιστα, οι ίδιοι έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να δώσουν τη συνέντευξη, ενώ παράλληλα με τον οπερατέρ του τηλεοπτικού σταθμού, κινηματογραφούσαν και εκείνοι τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο.
Δείτε το βίντεο από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=QDbXKm3gHLQ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο «χτύπημα» Τούρκων χάκερ – Επέλεξαν τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Ρεθύμνου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαναχτύπησαν οι Τούρκοι χάκερς: Επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Suzuki.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν στην κεντρική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έ. Χουλιάρα (AstraZeneca): Καινοτομία υπό «διωγμό» – Το χρηματοδοτικό κενό του 1 δισ. και ο κίνδυνος των αποσύρσεων
- Ελένη Γερουλάνου: Η Εθνική Πινακοθήκη με αριθμούς
- Η τεχνητή νοημοσύνη κατηγορείται ότι… ασκεί δικηγορία: Η αγωγή κατά του ChatGPT που ανησυχεί τον νομικό κόσμο
- Lapin x Mary Katrantzou: Μια συλλογή με έμπνευση τον κόσμο της παιδικής φαντασίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.