• Διεθνής πολιτική

    “Οι γυναίκες που δεν μου αρέσουν είναι χοντρά γουρούνια”- 10+1 τραγικές ατάκες του Trump

    • NewsRoom


    To πολιτικό μέλλον του Donald Trump παίζεται σε μια ζαριά. Έχοντας περισσότερο ή λιγότερο κλειδωμένο το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, ο ίδιος εμφανίζει μερικά σημάδια επιβράδυνσης, καθώς με τις φανατικές του δηλώσεις κάνει μία στροφή στην προεκλογική του εκστρατεία παρά τις υποσχέσεις του ότι θα ενεργήσει πιο πολιτικά στη γενική φάση των εκλογών.

    Στα προεκλογικά του ατοπήματα συμπεριλαμβάνονται οι ρατσιστικές του αναφορές ως προς τις γυναίκες, τους Λατίνους, τα άτομα με αναπηρία ακόμα και τους αιχμαλώτους πολέμου.

    Εδώ είναι 11 από τις χειρότερες δηλώσεις του υποψηφίου, οι οποίες μπορεί να εξηγήσουν, γιατί έχει μειωμένα ποσοστά στις προτιμήσεις των γυναικών και των μειονοτήτων.

    1. Έχει αποκαλέσει τους Μεξικανούς μετανάστες “βιαστές”

    Τον Ιούνιο, στην έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας ο Trump, αναφερόμενος στους Μεξικανούς μετανάστες είπε ότι ῾Ἑισάγουν ναρκωτικά, διαπράτουν εγκλήματα και είναι βιαστές. Υποθέτω ότι μερικοί είναι καλοί άνθρωποι”.

    Αργότερα, επανέλαβε το σχόλιο, ζητώντας από τον Don Lemon του CNN να του απαντήσει στο ερώτημα “Ποιος κάνει τον βιασμό; Kάποιος κάνει τον βιασμό”.

    11 Horrible Things Donald Trump Has Said During his Presidential Campaign

    Σύμφωνα με την Washington Post, ο ισχυρισμός του αυτός είναι εντελώς αβάσιμος: “Η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών χωρίς άδεια δεν ταιριάζουν στις περιγραφές του Trump, ότι δηλαδή είναι εγκληματίες και επιδίδονται σε δολοφονίες, σε διακίνηση ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων”.

    2. H  Megyn Kelly τον επέκρινε επειδή είχε περίοδο

    Μετά από μια τεταμένη συζήτηση, τον Αύγουστο του 2015, Ο Trump πήρε τηλέφωνο στο CNN και κατηγόρησε την Megyn Kelly ότι υπήρξε πολύ επικριτική μαζί του εξαιτίας “του αίματος που έβγαινε από αυτή”, μια σαφής αναφορά στο γυναικείο έμμηνο κύκλο.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Trump υπερασπίστηκε τη μακρά ιστορία του αναφερόμενος στις γυναίκες με σεξιστικά σχόλια.

    11 Horrible Things Donald Trump Has Said During his Presidential Campaign

    3. Διακωμώδησε  την εμφάνισή της υποψήφιας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Carly Fiorina 

    11 Horrible Things Donald Trump Has Said During his Presidential Campaign

    Τον Σεπτέμβριο, ο Trump χλεύασε την Carly Fiorina λέγοντας “Κοιτάξτε αυτό το πρόσωπο!” Θέλει κανείς να το ψηφίσει; Μπορείτε να φανταστείτε ότι, αυτό θα είναι το πρόσωπο του επόμενου προέδρου μας; “

    “Νομίζω ότι ο Donald Trump είναι ένας διασκεδαστής,” απάντησε η Fiorina. «Και νομίζω ότι εγώ είμαι μία ηγέτης.”

    4. Έκκληση να απαγορευτεί η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στη χώρα

    Τον Δεκέμβρη ο Trump αξιοποίησε την αυξανόμενη ισλαμοφοβία, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και φέρνοντας ως παράδειγμα τα εγκλήματα που διαπράττονται από μουσουλμάνους εξτρεμιστές κάλεσε για μία συνολική και πλήρη διακοπή της εισόδου των μουσουλμάνων, στις ΗΠΑ.

    Στο Twitter, ο υποψήφιος έγραψε ότι η πρότασή του ήταν μια “πολύ σημαντική πολιτική δήλωση για την έκτακτη εισροή μίσους και τον κίνδυνο που ελλοχεύει με την είσοδο των μουσουλμάνων στη χώρα.”

    5. Δεν σέβεται  την υπηρεσία του γερουσιαστή της Αριζόνα John McCain,  γιατί o Μακέιν ήταν ένας αιχμάλωτος πολέμου

    Τον Ιούλιο,  ο Trump επιτέθηκε  στον McCain, ο οποίος υπηρέτησε στο Βιετνάμ ως πιλότος, όταν μετά από κατάρριψη του αεροσκάφους που πετούσε, πέρασε αρκετά χρόνια σε ένα βιετναμέζικο στρατόπεδο αιχμαλώτων, λέγοντας «Είναι ένας ήρωας πολέμου, επειδή συνελήφθη. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είχαν συλληφθεί. Εντάξει;”.

    6. Είπε ότι θα μπορούσε να δολοφονήσει κάποιον από το κοινό και οι άνθρωποι θα εξακολουθούσαν να το ψηφίζουν

    11 Horrible Things Donald Trump Has Said During his Presidential Campaign

    Σε ομιλία του σε μια προεκλογική συγκέντρωση, τον Ιανουάριο, ο υποψήφιος έθεσε ευθέως “Έχω τους πιο πιστούς ανθρώπους … Θα μπορούσα να σταθώ στη μέση της 5ης Λεωφόρου και να πυροβολήσω κάποιον και να μην χάσω κανέναν ψηφοφόρο μου. Είναι απίστευτο. Είναι απίστευτο.”

    Τον Φεβρουάριο, ο Τrump είπε στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles ότι έχει πάντοτε στην κατοχή του ένα όπλο για προσωπική του ασφάλεια.

    7. “Θα ήθελα να  του ρίξω μία μπουνιά στο πρόσωπο.”

    Σε ένα συλλαλητήριο στο Λας Βέγκας τον Φεβρουάριο, o Trump απάντησε για Αφρικανό διαδηλωτή ότι θα ήθελε να του ρίξει μία μπουνιά στο πρόσωπο.

    Όπως σημειώνεται σε ένα οδυνηρό βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Trump έχει υποστηρίξει τακτικά ότι οι αφρικανικής καταγωγής διαδηλωτές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βία και ξυλοδαρμούς.

    8. Εμπαιγμός σε δημοσιογράφο με ειδικές ανάγκες

    Τον Νοέμβριο του 2015, ο Trump χλεύασε τον με ειδικές ανάγκες δημοσιογράφων των New York Times, Serge Kovaleski.

    9. Έκανε αναδημοσίευση σε tweet ενός νεοναζί, στο οποίο έγραφε ότι οι Μαύροι είναι εγκληματίες

    345

    10. Φέρτε πίσω τα σκληρά βασανιστήρια, βομβαρδίστε τις οικογένειες των ύποπτων τρομοκρατών

    456

    Τον Μάρτιο, ο Trump υποστήριξε ότι πρέπει να επανέλθουν οι σκληρότερες μορφές βασανιστηρίων. Νωρίτερα, το Δεκέμβριο, ο Trump είχε υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να βομβαρδίσουν τις οικογένειες των υπόπτων τρομοκρατών στη Μέση Ανατολή για να τους εκφοβίσουν και να τους υποτάξουν.

    677

    11. Κατηγόρησε την θρησκεία του Ισλάμ ως εξτρεμιστική

    «Νομίζω ότι το Ισλάμ μας μισεί», είπε Trump σε μία συνέντευξη τον Μάρτιο. Οι 1,6 δισ. οπαδοί της ισλαμικής πίστης είναι εχθροί των ΗΠΑ. Υπάρχει κάτι εκεί- Ένα τεράστιο μίσος για εμάς”.

    Αυτού του είδους η δημαγωγία είναι ανησυχητική για τους φιλήσυχους μουσουλμάνους που ζουν στις ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/skilia-pou-sintoma-tha-mporoun-na-mirizoun-tin-elonosia-me-ti-voithia-tou-bill-gates/49664

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/video-radio-arvila-top-paranias-tis-ellinikis-kivernisis/49653



    ΣΧΟΛΙΑ