• Πολιτική

    Η Αθήνα αποστέλλει στα Σκόπια την ρηματική διακοίνωση-Αλλάζουν πινακίδες σε Βόρεια Μακεδονία

    • NewsRoom


    Σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου αναμένεται η Αθήνα να αποστείλει τη ρηματική διακοίνωση στην ΠΓΔΜ, με την οποία θα ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

    Με αυτή τη ρηματική διακοίνωση αρχίζουν και οι υποχρεώσεις της γείτονος, η οποία είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί πλέον την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.

    Ήδη και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αρχίσει σήμερα στην ΠΓΔΜ και στα σημεία εισόδου της χώρας η αντικατάσταση των πινακίδων με την ονομασία «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία».

    Σήμερα, θα εγκατασταθεί στα σύνορα της Βόρειας Μακεδονίας με την Ελλάδα, η πρώτη πινακίδα με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», όπως αποκάλυψε με μία φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο δημοσιογράφος της χώρας Vladimir Petreski.

    «Είναι ρητή και ξεκάθαρη η Συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού.  Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρηματική διακοίνωση: Οι διευκρινίσεις και τα προβληματικά σημεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο ΥΠΕΞ η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων για την Συμφωνία των Πρεσπών – Όλο το έγγραφο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατρούγκαλος: Από Δευτέρα υποχρεωτικά το «Βόρεια Μακεδονία»



    ΣΧΟΛΙΑ