• Top Stories

    Ο λαός βέβαια πληρώνει την προδοσία αλλά, όπως υποστηρίζουν οι κυνικοί, «ας πρόσεχε.»


    Το πολυνομοσχέδιο έχει ανάγλυφα αναδείξει όλες τις επαίσχυντες στρεβλώσεις του πολιτικού μας κόσμου. Και ο στοίχος του Διονύση Σολωμού αποκτά μία τραγική επικαιρότητα: Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε. Οι βουλευτές του Σύριζα καλούνται για μία ακόμη φορά να προδώσουν την ιστορία τους και την ιδεολογία τους –για ότι αυτή αξίζει, τέλος πάντως. Βαθιά κατάθλιψη χαρακτηρίζει την κοινοβουλευτική ομάδα τους. Η αμήχανη σιωπή κυριαρχεί. Οι όποιες αντιδράσεις περιορίζονται σε ψευτοπαλικαρισμούς και στην ύστατη υπεράσπιση πελατειακών συμφερόντων – π.χ. Ν. Παπαδόπουλος, Ν. Συρμαλένιος, Ν. Σαντορινιός. Όσο για την κυβέρνηση αυτή συνειδητά επιλέγει την εικονική πραγματικότητα. Υποστηρίζει ότι παρά την φοροεπιδρομή και την ανικανότητα της, θα έρθουν ξένα κεφάλαια και ανάπτυξη.

    Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος
    Αντώνης Κεφαλἀς. Δημοσιογράφος

    Κοντός ψαλμός αλληλούια. 

    Τον δρόμο της αποκήρυξης της ιστορίας τους είχαν, βέβαια, ήδη ακολουθήσει τόσο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη όσο και η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά. Ουδείς αναμάρτητος. Ο λαός βέβαια πληρώνει την προδοσία αλλά, όπως υποστηρίζουν οι κυνικοί, «ας πρόσεχε.»

    Δεν εκπλήσσει η αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας –όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ούτε αυτή των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης –επίσης με το «όχι» σε όλα.

    Ιστορικά, και με τάση απλοποίησης, στην περίοδο της μεταπολίτευσης οι ελάχιστες πραγματικές μεταρρυθμίσεις  φέρουν τρία ονόματα: Παπαντωνίου για τις ΔΕΚΟ, Μάνου για ιδιωτικοποιήσεις και Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημόσια διοίκηση.

    Η ιστορία θα καταγράψει ότι με τον Αντώνη Σαμαρά να λειτουργεί ως «κόφτης» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία με την απίθανη δικαιολογία ότι το νέο ταμείο έχει ζωή 99 ετών και δεν ορίζεται από τους έλληνες, πρόδωσε για μία ακόμη φορά την μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

    Αν τα πιστεύει αυτά, ας είχε τα κότσια να κάνει ιδιωτικοποιήσεις η ίδια. Δεν τις έκανε για να μην διαταράξει την πελατεία της –π.χ. φαρμακοποιοί. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου. Σιγά να τις στήριζε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

    Τα βλέπουν και τα γνωρίζουν όλα αυτά οι δανειστές και μας βάζουν πλέον το μαχαίρι στο λαιμό. Και τι το καλύτερο από την τεράστια υπηρεσία που προσφέρει ο Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα: βαθιές μεταρρυθμίσεις –τουλάχιστον στα χαρτιά, γιατί την υλοποίηση θα δούμε πως θα την υπονομεύσουν με υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα και ψέματα —με ελάχιστες ουσιαστικά αντιδράσεις.

    Σήμερα, για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ισχύει δυστυχώς η περίφημη φράση του Μένιου Κουτσόγιωργα: «Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-likos-ke-i-likena-tou-li-li-shu-oles-i-martiries-tis-kokas-pou-kene-tin-ithopio-tou-kolonakiou/47218

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-neos-ikologikos-tropos-tafis-video/47146



    ΣΧΟΛΙΑ