• Top Stories

    Λίστα UBS: Τι ψιθυρίζεται για την δημοσιογράφο που έχει καταθέσεις 2,5 εκατ ευρώ

    UBS


    Ακόμα οι ιερείς μπροστά στον φόβο της φυλακής και της δημόσιας διαπόμπευσης λένε την αλήθεια.  Όσο και εάν προξενεί εντύπωση οι οικονομικοι εισαγγελείς κατάφεραν να πείσουν τον ιερέα καταθέτη να τους πει που βρήκε τα χρήματα που είχε κατατεθειμένα στην μεγάλη ελβετική τράπεζα από το 2008. Το ποσό ήταν 450.000 ευρω και ήταν κατατεθειμένο στην ελβετική UBS .

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς Αθανασίου, Δραγάτσης και Τουλουπάκη, πέραν των άλλων προσώπων έφεραν απέναντί τους και τον ιερέα με τις 450.000 ευρώ σε λογαριασμό της UBS, αφού ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν ως ύποπτοι για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και ξεπλύματος.

    Η αρχική θέση του ιερέα που είναι εφημέριος μεγάλου ναού της Αττικής, ήταν απολύτως αρνητική απέναντι στους εισαγγελείς, λέγοντας πως μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα, αλλά σύντομα άλλαξε στάση και προέβη σε “εξομολόγηση” , όταν παρέλαβε το έγγραφο με το σύνολο των δηλωθέντων εισοδημάτων του της τελευταίας 15ετίας που επ ουδενί δεν κάλυπταν το ποσό.

    Μεταξύ των προσώπων πάντως που εντοπίστηκαν στην λίστα της UBS  είναι :

    1.Δημοσιογράφος (κυρίως τηλεοπτικών σταθμών) που τους τελευταίους μήνες έχει απασχολήσει την επικαιρότητα ( όχι για επαγγελματικούς λόγους )   με ποσά που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ανεξάρτητες πηγές κάνουν λόγο ακόμα και 10 εκ ευρώ κάτι που όμως θεωρείται απίθανο
    2. Τραγουδίστρια εγνωσμένης αξίας και επιτυχιών στο λεγόμενο ποιοτικό τραγούδι με σχεδόν 300.000 ευρώ. Προφανώς το ποσό είναι απόλυτα δικαιολογημένο καθώς η ίδια ασκεί το επάγγελμα για πάνω από 25-30 χρόνια .
    3. Εικαστικός με πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δικαιολογήσουν αυτές τις καταθέσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ