• Real Estate

    Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Σήμερα ξεκινούν οι θυροκολλήσεις

    • NewsRoom


    Θυροκολλούνται σήμερα και αύριο οι αποφάσεις για την κατεδάφιση 61 αυθαιρέτων κτιρίων που έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια. Πρόκειται για 27 αυθαίρετα που βρίσκονται εντός ρεμάτων στην περιοχή της Μάνδρας, 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες σε Σαρωνικό, Ανάβυσσο και Πόρτο Ράφτη και 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο και Πεντέλη.

    Πρόκειται για κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

    Οι πρώτες κατεδαφίσεις εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου του Αυγούστου και θα έχουν ρυθμό 3-4 κτίρια την ημέρα, καθώς για την κατεδάφιση απαιτούνται εισαγγελέας, συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ για διακοπές ρεύματος και νερού, ενοικίαση μηχανημάτων σε κάθε περιοχή κοκ.

    Την περασμένη Τετάρτη τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία για τη διευκόλυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ώστε να προχωρήσει άμεσα στην κατεδάφιση περίπου 3.200 αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς, για τα οποία υπάρχουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πού θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μάχη με τα αυθαίρετα ξεκίνησε με έναν… μαντρότοιχο στη Χαλκιδική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή πίσω από τα αυθαίρετα!



    ΣΧΟΛΙΑ