• First Top Stories

    Η μάχη με τα αυθαίρετα ξεκίνησε με έναν… μαντρότοιχο στη Χαλκιδική

    • NewsRoom


    Ξεδιπλώνεται σε όλο του το μεγαλείο το κυβερνητικό αφήγημα περί πολέμου με την αυθαίρετη δόμηση και στο πλαίσιο αυτό η πρώτη μάχη δόθηκε με έναν… μαντρότοιχο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, γκρεμίστηκε ένας μαντρότοιχος που έκλεινε την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικα», μεταξύ του Πολύχρονου και Χανιώτη.

    Από νωρίς το πρωί σήμερα συνεργεία, υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η Δημοτική Αρχή και οι λοιπές τοπικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο. Μετά από διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες, τα μηχανήματα προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία κατεδαφίζοντας την περίφραξη και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά, όπως αναφέρει το halkidikifocus.gr.

    Εδώ και περίπου πέντε χρόνια, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα θαλάσσιο μέτωπο ενός χιλιομέτρου δίχως πρόσβαση στον αιγιαλό, παρ’ ότι ο νόμος Τρίτση προβλέπει διόδους προς την ακτή ανά 300 μέτρα. Ο αγώνας των κατοίκων, οι οποίοι ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες (ξεκινώντας από την Πολεοδομία), έφτασε σε απόφαση για κατεδάφιση περιφράξεων που κλείνουν την πρόσβαση προς τη θάλασσα.

    Χθες οι υπουργοί Σταθάκης, Σκουρλέτης και Φάμελλος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, δεσμεύθηκαν, μετά την καταστροφή και με διαδικασίες fast track, να προχωρήσουν οι  κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Συγκεκριμένα είπαν ότι το να πιάσουν οι μπουλντόζες δουλειά είναι θέμα εβδομάδων, θα γίνει αναδάσωση στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ σε όσους γνωστοποιηθεί κατεδάφιση, θα έχουν μόλις 15 μέρες διορία για να προσφύγουν στο ΣτΕ.

    Συνολικά, είπαν, θα κατεδαφιστούν 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλό, για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για την καταστροφή πίσω από τα αυθαίρετα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φάμελλος: Το οικόπεδο που κάηκαν οι 27 άνθρωποι ήταν γεμάτο αυθαίρετα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Τρέχουν μετά την τραγωδία: Προς κατεδάφιση 3.200 αυθαίρετα στην Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ