ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην ανάκληση από την αγορά συσκευασιών καφέ espresso της εταιρείας Illy προχωρά ο ΕΦΕΤ, μετά από ενημέρωση που είχε από την εταιρεία ότι οι συγκεκριμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές.
Αναλυτικότερα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση καφέ του οποίου ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές. Η ιταλική εταιρεία Illycaffè S.p.A. ανακαλεί τις ακόλουθες συσκευασίες 250g, καφέ σε σπυρί, στις οποίες λείπει η βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης από το κάτω μέρος της συσκευασίας με ενδεχόμενη ξαφνική αποκόλληση του εσωτερικού μεταλλικού καλύμματος από το δοχείο τη στιγμή του ανοίγματος.
Ελαττωματικές συσκευασίες μπορεί να υπάρχουν στα παρακάτω προϊόντα με ημερομηνίες λήξης από 10/2019 έως 02/2020: Οι ελαττωματικές συσκευασίες είναι εύκολα αναγνωρίσιμες διότι δεν διαθέτουν τη βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης στο κάτω μέρος και μπορεί να ανιχνευθεί μια ανώμαλη διόγκωση στη συσκευασία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΙΣΑ: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα – Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας
- Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον καύσωνα – Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ
- Κώστας Σκρέκας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κανείς δεν θα ξεφύγει από την τσιμπίδα του νόμου
- Πώς θα βγουν στη σύνταξη 50.000 ελεύθεροι επαγγελματίες – Τι προβλέπει η νομοθεσία
