• KAFEA TERRA

    Business

    Η KAFEA TERRA επενδύει σημαντικά σε πλάνο ανάπτυξης

    • NewsRoom

    Η KAFEA TERRA 100% ελληνική βιομηχανική επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας καφέ με ηγετική παρουσία στην ελληνική αγορά, υλοποιεί εντατικό πλάνο ανάπτυξης με υπεύθυνο, πρωτοπόρο και εξωστρεφή χαρακτήρα.

    Ενισχύει συνεχώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και επενδύει σημαντικά στους ανθρώπους της, την εκπαίδευση, την τεχνογνωσία, τις νέες τεχνολογίες και τις βιώσιμες πρακτικές προκειμένου να είναι πάντα καινοτόμα και πρωτοπόρος στην αγορά του καφέ.

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε επαγγελματικό εξοπλισμό παρασκευής καφέ espresso, σε κτιριακές εγκαταστάσεις καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της. Παράλληλα, ενίσχυσε την παραγωγική δυναμικότητα της βιομηχανική της μονάδας, επέκτεινε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις logistics και βελτιστοποίησε το πλέγμα ενεργειών και επενδύσεων που συναρτώνται με την διείσδυση και απήχηση των brands.

    Το 2021 ήταν για την KAFEA TERRA μία χρονιά υγιούς και ισχυρής ανάκαμψης που αποτυπώθηκε με κύκλο εργασιών με ανάπτυξη της τάξεως του 22%. Διατήρησε επίσης την ανάπτυξη του 2020 στο κανάλι Retail (+40%) κερδίζοντας ταυτόχρονα μερίδια αγοράς.

    Η παρουσία στον κλάδο Ho.re.ca και το λανσάρισμα νέων προϊόντων

    Για την KAFEA TERRA ο κύριος πυλώνας δραστηριοποίησης είναι ο κλάδος ΗoReCa. Αρχικά με την αποκλειστική εισαγωγή του brand illy και στη συνέχεια με τις ιδιόκτητες μάρκες βιομηχανικής παραγωγής Dimello, AREA 51 & Distillo προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις διαφοροποιημένες ανάγκες των επαγγελματιών καφεστίασης.

    Συνολικά η KAFEA TERRA καλύπτει το 96% της ελληνικής επικράτειας διαθέτοντας το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στον κλάδο ΗoReCa με πάνω από 70 εμπορικούς συνεργάτες.

    Στην πρόσφατη έκθεση ΗΟRECA 2022, πραγματοποιήθηκε το παγκόσμιο λανσάρισμα του καφέ μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης illy Costa Rica, στη μοναδική στον κόσμο συσκευασία υπό πίεση που διατηρεί τον καφέ φρέσκο έως και 3 χρόνια.

    Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει δημιουργηθεί από την illycaffé αποκλειστικά για την Ελλάδα και την εταιρεία, ενώ αποτελεί άλλη μία ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής εταιρείας στο πρόσωπό της KAFEA TERRA.

    O single origin illy Costa Rica αρχικά θα διατίθεται μόνο για επαγγελματική χρήση σε συσκευασία 1.5kg (βαρελάκι). Πρόκειται για τη συσκευασία ορόσημο όπου ο καφές ωριμάζει μέσα στο δοχείο, καθώς περισσότερα αρώματα προσκολλώνται στα έλαια του καφέ και απελευθερώνονται αργά μετά το άνοιγμα. Το χαρμάνι Costa Rica συνδυάζει φρουτένια αρώματα εσπεριδοειδών με έντονες νότες μελιού, καραμέλας και βανίλιας. Έχει κρεμώδες σώμα και γλυκιά επίγευση. Μέσα στο 2022 οι καταναλωτές που θέλουν να το απολαύσουν στο σπίτι τους θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Costa Rica και σε κάψουλα iperespresso illy.

    Στην ίδια διοργάνωση η KAFEA TERRA σύστησε στο κοινό των επαγγελματιών τη νέα σειρά χαρμανιών Dimello, THREE CONTINENTS. Πρόκειται για 3 χαρμάνια με πιστοποιημένο καφέ RFA από 3 ηπείρους, Αμερική, Ασία και Αφρική, που έχουν παραχθεί με σεβασμό στο μικροκλίμα και το ιδιότυπο οικοσύστημα της κάθε ηπείρου.

    Παράλληλα o Distillo παρουσίασε το νέο χαρμάνι Harvest, 100% Arabica που εξυψώνει την μάρκα, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια του blending με στόχο τη σταθερή ποιότητα και την ικανοποίηση των πελατών.

    Η διαδρομή της KAFEA TERRA αναδίδει άρωμα καφέ espresso

    Το 1988 η KAFEA TERRA ήταν εκείνη που σύστησε τον espresso illy στο ελληνικό κοινό. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο αποκλειστικό διανομέα της illycaffé S.P.A. παγκοσμίως, καθώς η ιταλική εταιρεία εξάγει στην Ελλάδα το 50% του όγκου που διανέμεται συνολικά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Το 2002 δημιούργησε τον ελληνικό espresso, τον Dimello, με την ομάδα της KAFEA TERRA να επιλέγει τις καλύτερες ποικιλίες καφέ από χώρες όπως η Βραζιλία, η Αιθιοπία, η Ινδία, η Γουατεμάλα, η Κολομβία και η Νικαράγουα.

    Σημειώνεται πως ο Dimello βρίσκεται σε πάνω από 5.000 σημεία Ho.Re.Ca στην Ελλάδα ενώ το 2017 μπήκε στον κλάδο λιανικής σε όλες τις μορφές για espresso, filter coffee και κάψουλες.

    Παράλληλα εξάγεται συνολικά σε 14 χώρες (Γερμανία, Ιορδανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λονδίνο, Τουρκία, Μπαχρέιν, Κύπρος, Νότιος Αφρική, Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Σουηδία και Ισπανία).

    Το 2016 η KAFEA TERRA προχώρησε στη δημιουργία του AREA 51 Artisan Coffee Roasters project, μίας ξεχωριστής μονάδας παραγωγής specialty coffees που η ομάδα της εξειδικεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη γύρω από τον specialty καφέ.

    KAFEA TERRA

    Επίσης, ο Distillo αποτελεί ακόμη μία ακόμα μάρκα καφέ που παράγεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, απευθύνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και διατίθεται μέσα από το δίκτυο εμπορικών συνεργατών της Αττικής.

    Την ίδια στιγμή τα Τμήματα Retail & Trade Marketing της KAFEA TERRA σχεδιάζουν συνεχώς νέους κωδικούς για το λιανεμπόριο. Τα 3 τελευταία χρόνια η εταιρεία προχώρησε στο λανσάρισμα 55 νέων κωδικών στο Retail, καινοτόμες νέες προτάσεις σε καφέ Dimello Espresso και Dimello Filtrer με κλασσικά και μονο-ποικιλιακά χαρμάνια σε φρέσκες και λειτουργικές συσκευασίες.

    Επίσης, οι νέες κάψουλες αλουμινίου Dimello συμβατού τύπου παρουσιάζουν δυναμική πορεία με την εταιρεία να κερδίζει σημαντικά μερίδια, στην κατηγορία του ground espresso και τον Dimello να αποτελεί τον νούμερο δύο «παίκτη».

    Με συμμετοχή συνεργατών, η KAFEA TERRA έχει δημιουργήσει 2 καταστήματα illy – Espresso Box στην Αττική, τα οποία αποτελούν boutiques κωδικών illy με μεγάλη ποικιλία προϊόντων καφέ, μηχανών και αξεσουάρ και ταυτόχρονα αρκετές επιχειρηματικές οντότητες, που λειτουργούν ως illy retail points σε διάφορα σημεία της χώρας.

    Εγκαταστάσεις και ανθρώπινο δυναμικό

    Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της KAFEA TERRA FOOD & DRINKS ΑΕΒΕ εκτείνονται σε 13.680 τ.μ.

    Διαθέτει πρότυπη βιομηχανική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη ΒΙ.ΠΕ. Παιανίας, όπου γίνεται η παραγωγή του καφέ Dimello, σε όλες τις μορφές και τύπους συσκευασίας. Η γραμμή παραγωγής σε σπυρί, αποτελείται από 2 ολοκληρωμένα αυτοματοποιημένα συστήματα καβουρδίσματος και τη γραμμή συσκευασίας με το εγκιβωτιστικό και το σύστημα αυτόματης παλετοποίησης (end of line packaging) ενώ διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής ειδικά για τον αλεσμένο καφέ με τα αντίστοιχα σύγχρονα αυτοματοποιημένα συστήματα.

    Παράλληλα διαθέτει ένα – μοναδικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια – ολοκληρωμένο σύστημα προκαθαρισμού του πράσινου καφέ που σπάνια συναντά κανείς ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς σταθμούς: ένα σύστημα καθαρισμού νέου τύπου με κόσκινα, ένα σύστημα αποπέτρωσης και, φυσικά, την αιχμή του δόρατος, τον χρωματοδιαλογέα, color-sorter.

    Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας φτάνει τους 181 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 12 ξεκίνησαν μέσα στο 2021 με την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου για την περαιτέρω επέκταση και αυτοματοποίηση της Βιομηχανικής μονάδας.

    Την αγάπη και αφοσίωση των εργαζομένων προς την KAFEA TERRA αποδεικνύει και το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που απασχολούνται στην εταιρεία κατά μέσο όρο ξεπερνά τα 9 έτη.

    Σημειώνεται πως το 2022 η KAFEA TERRA απέκτησε την Πιστοποίηση Great Place to Work® (CERTIFIED by Great Place to Work®) μετά από μεθοδική και διεξοδική αξιολόγηση από τον οργανισμό Great Place to Work® Hellas που εκφράζει και σε πρακτικό επίπεδο την δέσμευση της KAFEA TERRA για συνεχή βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των εργαζομένων της.