• Ελλάδα

    Άδωνις Γεωργιάδης: «Four Seasons» η Αμυγδαλέζα μπροστά στο κολαστήριο της Μόριας του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Αδ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και το αυξανόμενο ζήτημα των μεταναστευτικών εισροών σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε σήμερα καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

    Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον όρο «λαθρομετανάστης», κάνοντας λόγο για «ιδεολογική εμμονή» του ΣΥΡΙΖΑ, «που έκανε την τρόικα… θεσμούς και τονίζοντας πως «μας έχουν πείσει ότι ο όρος λαθρομετανάστης είναι ρατσιστικός».

    Για να ενισχύσει το επιχείρημά του, ο υπουργός τόνισε ότι ο εν λόγω όρος αναφέρεται στην ελληνική νομοθεσία σε περίπου 400 νόμους.

    Ο υπουργός έκανε επίσης αναφορά στη μονάδα συγκέντρωσης στη Μόρια, χαρακτηρίζοντας την Αμυγδαλέζα «Four Seasons» μπροστά στην κατάσταση που επικρατεί εκεί.

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για την Αμυγδαλέζα, «Ήταν κοντέινερ με κλιματιστικά. Τότε μας κατηγορούσαν, γιατί είχαν οδοντίατρο μία φορά στις 15 ημέρες, αντί μία φορά την εβδομάδα. Στην Αμυγδαλέζα δεν πέθανε κανείς από το κρύο».

    Παράλληλα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι «Aυτοί που μας κατηγορούσαν για την Αμυγδαλέζα και τώρα με κατηγορούν εμένα ότι χρησιμοποιώ τον όρο «λαθρομετανάστης», έφτιαξαν το κολαστήριο της Μόριας. Η Αμυγδαλέζα ήταν Four Seasons μπροστά στη Μόρια».

    Όπως έκανε γνωστό ο Άδωνις Γεωργιάδης, τέτοιου τύπου κλειστά κέντρα παραμονής πρόκειται να επανέλθουν, με το σκεπτικό ότι έτσι μεταφέρεται ένα ισχυρό μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, για το ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος και ελεύθερος.



    ΣΧΟΛΙΑ