• Διεθνής πολιτική

    Αυτό είναι το νέο «ιπτάμενο» παλάτι του Ερντογάν. Και κοστίζει μόλις… 400 εκατ. δολάρια! [pics]

    • NewsRoom


    Ένα πραγματικό ιπτάμενο παλάτι έχει στη διάθεσή του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένα παλάτι, όμως, που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς κάποια δημοσιεύματα, όπως του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού TRT Haber, θέλουν να είναι… δώρο του Εμίρη του Κατάρ προς τον Τούρκο πρόεδρο και άλλα να το έχει αγοράσει μόνος του, τη στιγμή που η οικονομία της Τουρκίας παραπαίει…

    Το πολυτελέστατο, VIP μοντέλο, Boeing 747-8 προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τετάρτης και διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και δύο χώρους υποδοχής.

    Το νέο αεροσκάφος θα ενταχθεί στον υπάρχοντα στόλο κρατικών αεροσκαφών της Τουρκίας, ο οποίος περιλαμβάνει άλλα 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

    Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου, ο Εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι υποσχέθηκε  ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε άμεσες επενδύσεις ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κίνηση η οποία στόχευε στη στήριξη της τουρκικής οικονομίας, που έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας της πτώσης της τουρκικής λίρας με φόντο τη διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ και τις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

    Η δέσμευση του Κατάρ να στηρίξει μέσω επενδύσεων την τουρκική οικονομία ήταν, ουσιαστικά, μια μεγάλη δικαίωση για τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος επέλεξε να σταθεί στο πλευρό του πλούσιου εμιράτου και συμμάχου του, όταν άλλες χώρες του Κόλπου, υπό τη Σαουδική Αραβία, αποφάσισαν πέρυσι να κόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ.

    Πηγή φωτογραφίας: hurriyetdailynews
    Πηγή φωτογραφίας: hurriyetdailynews

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τουρκία: Κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων στο 24% – Σε ανοδικό ράλι η λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ