• Πολιτική

    Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα – Στο τραπέζι όλα τα νέα δεδομένα

    • NewsRoom


    Στη σκιά των νέων επιδημιολογικών δεδομένων για την πανδημία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 13.30 σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

    Στην σύσκεψη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

    Σε επόμενη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρεται πως αύριο Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά.

    Προαναγγελία από Κικίλια

    Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προανήγγειλε ότι θα εισηγηθεί ένα σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου για την Αττική.

    Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές είναι τέτοιες που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας και καθιστούν αναπόφευκτο το ολικό lockdown στην Αττική.

    Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

    «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6 Φεβρουαρίου είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7 Φεβρουαρίου 245, στις 8 Φεβρουαρίου 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» δήλωσε.

    Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα «σύντομο, ολικό lockdown», σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

    Ερωτηθείς αν το ενδεχομένως επικείμενο lockdown θα φέρει νέο «λουκέτο» στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Βόμβα» Κικίλια: Θα εισηγηθώ αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική – Αλματώδης αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα



    ΣΧΟΛΙΑ