• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ο Γεωργιάδης για ενδεχόμενο σκληρού lockdown στην Αττική: Το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση

    • NewsRoom
    Α. Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    «Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη «βόμβα» Κικίλια πως αν δεν είναι καλά τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα θα εισηγηθεί γενικό lockdown στο νομό Αττικής.

    Τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις.

    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς τι θα πει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown.

    «Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός (Κικίλιας), τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα.

    Διαβάστε επίσης

    Στο στόχαστρο της κυβέρνησης η ψηφιοποίηση της διαδικασίας έναρξης ατομικής επιχείρησης

    Υπ. Ανάπτυξης: Στόχος η δημιουργία ενός οικοσυστήματος προστασίας του ανταγωνισμού

    Αδ. Γεωργιάδης: Πρόβλημα με την λειτουργία των σούπερ μάρκετ το Σαββατοκύριακο – Πρέπει να το δούμε



    ΣΧΟΛΙΑ