• Ελλάδα

    Έκπληξη; Ο Καλογρίτσας φέρεται να πληρώνει τη Δευτέρα 18 εκ ευρώ για την άδεια

    • NewsRoom
    kalogritsas


    Την έκπληξη αναμένεται να κάνει ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, καταβάλλοντας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρουν νομικές πηγές, την α’ δόση για την άδεια, που απέκτησε στην πολυσυζητημένη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Το mononews.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον επιχειρηματία για να επιβεβαίωσει τις πληροφορίες, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, οπότε βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. 

    Βέβαια, μέσα στη δίνη των αποκαλύψεων και των επιθέσεων που δέχονται τις τελευταίες μέρες οι Χρήστος και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες νομικές πηγές, θα  σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καταβάλλοντας και αυτοί με τη σειρά τους, μετά τους Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ) και Βαγγέλη Μαρινάκη (Alter Ego), τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου – καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί από την κυβέρνηση για την κατάθεση των χρημάτων- την α΄δόση, δηλαδή 18 εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσουν και επίσημα πλέον την τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

    Από την άλλη πλευρά βέβαια, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται την ίδια μέρα, δηλαδή επίσης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου να ζητήσει την άμεση διακοπή του σήματος για τα κανάλια που δεν έχουν λάβει νόμιμη αδειοδότηση. Το σκεπτικό του καναλάρχη του ΣΚΑΪ είναι να κερδίσει χρόνο και μερίδιο της διαφημιστικής δαπάνης, καθώς από τους τέσσερις υπερθεματιστές μόνο οι δύο έχουν ήδη έτοιμα κανάλια.

    Γιάννης Αλαφούζος
    Γιάννης Αλαφούζος

    Με απλά λόγια, εφόσον ο ΣΚΑΙ του Γ. Αλαφούζου και ο ΑΝΤ1 του Θ.Κυριακού διαθέτουν έτοιμα τηλεοπτικά κανάλια και άδεια, μπορούν να μοιραστούν από κοινού μέχρι το τέλος του χρόνου τη διαφημιστική πίτα, πριν να προλάβουν οι δύο εναπομείναντες “αντίπαλοί” τους Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και Βαγγέλης Μαρινάκη, οι οποίοι έχουν μεν άδεια αλλά όχι ακόμα επανδρωμένα κανάλια, να μπουν στο παιχνίδι της τηλεθέασης.

    Άρα θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για τον ΣΚΑΙ και για τον κ. Γιάννη Αλαφούζο από άποψη τηλεθέασης να είναι μόνο δύο ιδιωτικά κανάλια στο αέρα έως ότου εκπέμψει τα κανάλια του Β. Μαρινάκη και του Β. Καλογρίτσα.

    Παράλληλα, και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενώ η προθεσμία έληγε την Δευτέρα κατέβαλε την Παρασκευή το μεσημέρι το ποσό των 26,3 εκατ ευρώ, δηλαδή την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Ο ισχυρός εφοπλιστής ήδη στήνει το κανάλι του από την αρχή και για αυτό τον λόγο έχει προσλάβει εδώ και πολλούς μήνες την έμπειρη Εύη Κουτσαυτάκη. Επιπρόσθετα πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται προ των πυλών και η οριστική συμφωνία με τον Νίκο Χατζηνικολάου (χωρίς όμως την ανάμειξη του Real Group).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/akalipti-epitagi-se-michaniko-tis-toxotis-liges-ores-prin-o-kalogritsas-katavalli-tin-dosi-gia-kanali-tou/76845



    ΣΧΟΛΙΑ