• Πολιτική

    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η συμμετοχή, οι χειρισμοί Παπανδρέου και η επόμενη μέρα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Η συμμετοχή, οι χειρισμοί Παπανδρέου και η επόμενη μέρα

    Νίκος Ανδρουλάκης – Γιώργος Παπανδρέου


    Η μετωπική σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη δείχνει πως το στοίχημα για το νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ δεν είναι απλώς η νίκη την Κυριακή, αλλά η διαχείριση του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή την επόμενη μέρα.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου και πολλά από τα στελέχη του (και με βασική ευθύνη και του πρώην πρωθυπουργού) βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση μέσα στο ΚΙΝΑΛ μετά τις άτσαλες καταγγελίες για νοθεία και τις αποτυχημένες διορθωτικές κινήσεις που τις ακολούθησαν, ενώ το ψυχικό χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην παράταξη είναι αβέβαιο ότι θα μπορέσει εύκολα να γεφυρωθεί, τουλάχιστον το επόμενο διάστημα.

    Η πλευρά Ανδρουλάκη, άλλωστε, «φωτογραφίζει» ήδη ως «ανεπιθύμητα» στελέχη της πλευράς Παπανδρέου που θεωρεί ότι πρωτοστάτησαν στις αρχικές καταγγελίες περί «νοθείας» στο αποτέλεσμα, όπως πχ τον Μιχάλη Καρχιμάκη.

    Οργή υπάρχει βεβαίως και για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καθώς θεωρείται πως η ανακίνηση θέματος νοθείας και παρατυπιών στις κάλπες της Κυριακής, αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια να τραυματισθεί πολιτικά το ΚΙΝΑΛ, ιδίως επειδή έγινε μέσα σε ένα θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με τη μεγάλη συμμετοχή της πρώτης Κυριακής.

    Όλα αυτά, βεβαίως, δεν σημαίνουν πως το ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο διάσπασης. Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν την εμπειρία να διαχειρίζονται τις άσχημες καταστάσεις  την επομένη των εσωκομματικών εκλογών, όπως συνέβη πχ μετά την αντιπαράθεση «Σημιτικών»-«Τσοχατζοπουλικών» στην αναμέτρηση του 1996.

    Ο κίνδυνος για τη συνοχή, την ενότητα και την προοπτική του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) θα εμφανιστεί, ή δεν θα εμφανιστεί στις εθνικές κάλπες. Το ποσοστό που θα λάβει η παράταξη  και ο τρόπος που θα χειριστεί το αποτέλεσμα της κάλπης με απλή αναλογική, θα κρίνει τη δυναμική του νέου ηγέτη. Αν πάει καλά στις εκλογές το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ένα διψήφιο ποσοστό , ο νέος αρχηγός θα καταστεί αδιαμφισβήτητος και «μακράς πνοής.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής

    Ο Απόστολος Κακλαμάνης δείχνει Ανδρουλάκη – Επίπληξη στον Παπανδρέου

    Είπα, ξείπα από Παπανδρέου – Χλευασμός, οργή, κωλοτούμπα και ένα ερωτηματικό



    ΣΧΟΛΙΑ