• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική


    Θριαμβευτής στην Αττική στέφθηκε η ΝΔ και σε αυτές τις εκλογές στο σύνολο των εκλογικών ενοτήτων της περιφέρειας.

    Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ εκλέγει 6 Βουλευτές: Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Άγγελος Συρίγος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές: Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το ΚΚΕ εκλέγει την Λιάνα Κανέλλη, το ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο, οι Σπαρτιάτες τον Αθανάσιο Χαλκιά, η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Γραμμένο και η Πλεύση Ελευθερίας την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 7 βουλευτές: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Νίκος Παπαθανάσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές: την Αθηνά Λινού και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα και την Αφροδίτη Κτενα, το ΠΑΣΟΚ τη Μιλένα Αποστολάκη, οι Σπαρτιάτες τον Χαράλαμπο Κατσιβάρδα, η Νίκη την Ασπασία Κουρουπάκη, η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Βιλιάρδη και η Πλεύση Ελευθερίας την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 4 βουλευτές: Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Αλέξης Τσίπρας και Έφη Αχτσιόγλου, το ΚΚΕ 2 βουλευτές: Βιβή Δάγκα και Γιώργος Πέρρος, το ΠΑΣΟΚ τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η Ελληνική Λύση τη Μαρία Αθανασίου, οι Σπαρτιάτες τον Γιώργο Μανούσο και η Πλεύση Ελευθερίας την Τζώρτζια Κεφαλά.

    Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 11 βουλευτές: Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή και Σοφία Βούλτεψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου και Θεανώ Φωτίου. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές: τη Σεμίνα Διγενή και τον Χρήστο Κατσώτη, το ΠΑΣΟΚ εκλέγει 1 με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ενώ σε περίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, τη θέση του θα πάρει ο Παύλος Χρηστίδης. Έναν βουλευτή εκλέγουν και η Ελληνική Λύση, τον ίδιο τον Κυριάκο Βελόπουλο, οι Σπαρτιάτες τον Βασίλη Στίγκα, η Πλεύση Ελευθερίας τον Σπύρο Μπιμπίλα και η Νίκη τον Νίκο Βρεττό.

    Στην Α’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έναν βουλευτή, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται σε ψήφους, ενώ σε περίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, την έδρα διεκδικεί ο Θοδωρής Δρίτσας. Το ΚΚΕ εκλέγει και αυτό έναν βουλευτή, τον Νίκο Αμπατιέλο.

    Στη Β’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές, τον Γιώργο Βρεττάκο, τον Μιχάλη Λιβανό και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τη Νίνα Κασιμάτη. Το ΚΚΕ εκλέγει τη Διαμάντω Μανωλάκου, οι Σπαρτιάτες τον Αλέξανδρο Ζερβέα, η Ελληνική Λύση τη Σοφία Ασημακοπούλου και η Νίκη τον Χρήστο Αρίδα.

    Στην Ανατολική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 5 βουλευτές: Σοφία Ζαχαράκη, Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τον Γιώργο Καραμέρο. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, το ΚΚΕ τον Γιάννη Γκιόκα, η Ελληνική Λύση τον Στέλιο Φωτόπουλο, οι Σπαρτιάτες τον Γιάννη Δημητροκάλλη, η Πλεύση Ελευθερίας την Ελένη Καραγεωργοπούλου και η Νίκη τον Τάσο Οικονομόπουλο.

    Τέλος, στην Δυτική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές: τον Γιώργο Κότσηρα, τον Θανάση Μπούρα και τον Βαγγέλη Λιάκο και το ΚΚΕ τον Χρήστο Τσοκάνη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ