• Πολιτική

    «Διπλοθεσίτισσα» στο Δημόσιο η νύφη του Αλέξη Τσίπρα

    • NewsRoom
    Τσιπρας Μπαζιάνα


    Παράλληλη άσκηση καθηκόντων στο Δημόσιο αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή υπάλληλος έχει η νύφη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

    Η Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του πρωθυπουργού «από 01/09/2017 αναλαμβάνει καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».

    Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Πετρόπουλος όταν του ετέθη το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που έδωσε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

    Τα παραπάνω αναφέρονται σε απόφαση που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο,.

    Η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ρώτησε αν είναι σύζυγος του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα για να λάβει την απάντηση «αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει».

    Η κ. Λιάκου είναι νύφη (κατά το κοινώς λεγόμενο) του πρωθυπουργού της χώρας και κατέχει παράλληλη θέση στο Δημόσιο. Μία στην υπηρεσία της και μία ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης. Για τη θέση αυτή το ΠΔ του 2005 δικαιολογεί και επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30%.

    Το ζήτημα που ανακύπτει για ακόμη μία φορά είναι ότι ναι μεν είναι νόμιμο να κατέχει τις δύο αυτές θέσεις, ωστόσο κατά πόσο είναι ηθικό;

    Ιδιαίτερα σε μια χώρα που «μαστίζεται» από την ανεργία και η παροχή προνομίων σε πολιτικά στελέχη αλλά και η τοποθέτηση συγγενών σε υπηρεσίες του Δημοσίου αποτελούν τον «νόμο» και όχι την εξαίρεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κουβέλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Να αξιολογηθεί στις πραγματικές διαστάσεις του το περιστατικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Είσοδο στην κόλαση», αντί για έξοδο από τα μνημόνια βλέπει ο Λεβέντης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανία: Με 66,02% το SPD ψήφισε «ναι» στον μεγάλο συνασπισμό



    ΣΧΟΛΙΑ