• Πολιτική

    Διαβεβαιωσεις Σπίρτζη για Καλογρίτσα: Μας έφερε εγγυητικές από την Τράπεζα Αττικής

    • NewsRoom

    Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης


    Διαβεβαιώσεις προς την αρμόδια επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής σχετικά με την φερεγγυότητα της τεχνικής εταιρίας Καλογρίτσα έδωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, στη συζήτηση σχετικά με τις συμβάσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

    Κατά την διάρκεια ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, όπου όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 3 χρόνια, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος είναι ο αρμόδιος τομεάρχη Μεταφορών και Υποδομών της ΝΔ.

    Ο τομεάρχης της ΝΔ ανέφερε για τα δάνεια που έχει η τεχνική εταιρία Καλογρίτσα στην τράπεζα Αττικής δεν εξυπηρετούνται. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν έλαβε εγγυητικές γιατί είχε βγει εκτός διαδικασίας στην εργολαβία Πάτρας-Πύργου, στα κομμάτια που είχε κηρυχτεί μειοδότης.

    Απαντώντας ο κ. Σπίρτζης, ανέφερε πως η τεχνική εταιρεία του κ. Καλογρίτσα, ζήτησε πιστοληπτική ικανότητα και την έφερε από την Τράπεζα Αττικής. «Δεν ξέρω από πού έχετε εσείς ενημέρωση για το αντίθετο. Εάν έχετε κάτι συγκεκριμένο, να το καταγγείλετε», ανέφερε.

    Παράλληλα, οι δύο άνδρες διαφώνησαν και για την ανακεφαλαιοποίηση της Τραπέζης Αττικής.

    «Θα πρέπει να μας πείτε κι εσείς για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής, για την οποία έχετε ευθύνη, ως πρόεδρος τότε του ΤΕΕ που χειρίστηκε τα κεφάλαια του ΤΣΜΕΔΕ. Για τα 600 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Καραμανλής προκαλώντας τον υπουργό.

    Ο κ. Σπίρτζης υπερασπίστηκε την ανακεφαλαιοποίηση της Αττικής, λέγοντας πως «έπρεπε να σωθεί μια κρατική τράπεζα». Μάλιστα, όπως ανέφερε «από τότε είπαμε στον κ. Στουρνάρα να μπει να κάνει ελέγχους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον Καλογρίτσα η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος με απόφαση Σπίρτζη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρ.Σπίρτζης: Και δεύτερη εργολαβία του Πάτρα-Πύργος στον Καλογρίτσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιστολή «κόλαφος» εργαζομένων στη Λέσβο: Η Τοξότης τους χρωστά 1,1 εκατ. και δεν δέχεται καν να τους δει



    ΣΧΟΛΙΑ