• Business

    Στον Καλογρίτσα η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος με απόφαση Σπίρτζη

    • NewsRoom
    Χρήστος Καλογρίτσας

    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας


    Στην κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων του Χρήστου Καλογρίτσα, κατακυρώνεται με απόφαση του υπουργού υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, η εργολαβία για το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, από τα Δουναίικα έως τον Πύργο.

    Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον υπουργό υποδομών αφού ο δεύτερος μειοδότης, η κυπριακή εταιρία Cyfield Development αποσύρθηκε μετά από απόρριψη ένστασης την οποία υπέβαλλε. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει, το γεγονός ότι οι εταιρίες του ομίλου Καλογρίτσα προσέφεραν έκπτωση της τάξεως του 50% για την κατασκευή του τμήματος Δουναίικα – Πύργος, μήκους 8 χιλιομέτρων, το οποίο ανήλθε σε 67,2 εκατομμύρια ευρώ.

    Εντούτοις ερωτηματικά εγείρει το πώς θα βρεθούν οι σχετικές εγγυητικές επιστολές, καθώς οι επιχειρήσεις του Χρ. Καλογρίτσα είναι γνωστό ότι έχουν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό από την Attica Bank, με την τράπεζα μάλιστα να έχει αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων και απείλησε να τον θέσει σε καθεστώς εποπτείας. Η τράπεζα μάλιστα έχει διαμηνύσει στην οικογένεια Καλογρίτσα πως δεν προτίθεται να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές.

    Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, υπενθυμίζεται, πως είναι κουμπάρος του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη, στην κοινοπραξία Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών, αναμένεται να κατακυρωθεί και το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Καλογρίτσας: Η βαρύγδουπη πτώση- Τα πρόστιμα απο το ΚΕΦΟΜΕΠ και οι εργολαβίες στην ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Εξώδικο-τελεσίγραφο προς τον όμιλο Καλογρίτσα από την Attica : 15 ημέρες προθεσμία για ρύθμιση δανείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Κλειστές» οι τράπεζες για τον Χρήστο Καλογρίτσα: Στις 26 Μαΐου το σχέδιο ρύθμισης δανείων

     



    ΣΧΟΛΙΑ