• Άρθρα

    Α. Βερούτης: Η απόλυτη υποκρισία των νεοκομμουνιστών για τις τηλεοπτικές άδειες

    Άγης Βερούτης

    Άγης Βερούτης. Αρθρογράφος και Μηχανικός


    Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γιατί 4 άδειες. Η παραφιλολογία περί διαφημιστικής πίτας μου ακούγεται παπαρολογία. Δηλαδή όταν μικρύνει κι άλλο η οικονομία με την ύφεση θα προχωρήσουμε σε κλείσιμο ενός από τα 4 κανάλια και στο τέλος, όταν φτάσουμε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Β. Κορέας θα αφήσουμε μόνο ένα; Και αν χωράνε μόνο 4 κανάλια με ιδιωτικό κόστος δηλαδή δωρεάν για τον θεατή, γιατί να συντηρούμε 4 κρατικά κανάλια με κόστος στον πολίτη 250 εκατομμύρια ετησίως, όταν το έσοδο συνολικά της 10ετίας από τις άδειες ισούται με την ΕΤΗΣΙΑ δαπάνη για κυβερνητικώς ελεγχόμενα κρατικά κανάλια;;;

    Είναι η απόλυτη υποκρισία των νεοκομμουνιστών να παριστάνουν πως “κέρδισαν” €250 μύρια σε βάθος δεκαετίας για το λαό, όταν πετάνε €250 μύρια το χρόνο για 1,2% τηλεθέαση της κυβερνητικής τηλεόρασης επιπέδου ΥΕΝΕΔ.

    Ακόμα και με ένα τίμημα πχ 30 μύρια κάθε ενδιαφερόμενος fixed price με επανάληψη ανά δέκα χρόνια, θα είχε μεγαλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα, και 12-15 εθνικής εμβέλειας σταθμούς.

    Στους τοπικούς θα πάρει 1-2 μυρια ίσως.

    Η διαδικασία μου είναι αδιάφορη. Εφόσον δέχθηκαν να συμμετέχουν όσοι συμμετείχαν δεν έχω δευτερολογία.

    Αυτό που πραγματικά είναι επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι η δημιουργία τεχνητού και ηθελημένου ολιγοπωλίου ενημέρωσης.

    Κόντρα στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθεροτυπία.

    Πιστεύω πως αν δεν ακυρωθεί ο διαγωνισμός από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια στο τέλος Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί η δικάσιμος, τότε θα ακυρωθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

    Σε οποιαδήποτε περίπτωση ήταν ένα καρναβάλι αμφίβολου αποτελέσματος.

    Απλώς στο τέλος θα έχουν αποκτήσει άδειες δυο ακόμα κανάλια. Ίσως.

    Τα υπάρχοντα κανάλια δεν είναι εφικτό να τα κλείσει ουδείς πλην των ιδιοκτητών τους.

    Αν επιβληθεί στην ιδιωτική Digea να τους διακόψει το σήμα, τοτε θα υπάρξουν καθείρξεις πολιτικών μετά τα ειδικά δικαστήρια της επόμενης Βουλής. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ζημιωμένοι είναι οι πολίτες, των οποίων η άποψη θα είναι ευκολότερο να χειραγωγηθεί από λιγότερους παρόχους ενημέρωσης, αν εντέλει δεν ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/spiros-charitatos-niotho-adistakti-via-ke-omotita/71480

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-ke-246-ek-evro/71415



    ΣΧΟΛΙΑ