• Άρθρα

    Σκάνδαλο Folli Follie: Ο επενδυτής με τα 500 εκατ. ευρώ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας 

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Εκδότης mononews.gr


    Αυτή την στιγμή είναι γνωστό ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο “ραντάρ” πολλών ξένων.

    Με δεδομένη την αλλαγή της κυβέρνησης και την πολιτική Μητσοτάκη αλλα και τις προσπάθειες Γεωργιάδη, Σταικούρα και Χατζηδάκη η χώρα μας τους τελευταίους μήνες πραγματικά έχει “φύγει” μπροστά. 

    Η νέα κυβέρνηση είναι φιλοεπενδυτική, θέλει ξένους παίκτες να φέρουν τα λεφτά τους στην χώρα. Οι επενδυτές όμως πρέπει να γνωρίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να ξέρουν ότι λειτουργεί η δημόσια διοίκηση και η δικαιοσύνη.  

    Όλα αυτά είναι βέβαιο ότι τα ξέρει και ο υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κώστας Τσιάρας.

    Όμως εμείς οφείλουμε να του επισημάνουμε, ότι την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο μεγάλος επενδυτής που έχει στο πορτοφόλι του 500 εκατ. ευρώ προς επένδυση, ρώτησε φίλο του Έλληνα τι γίνεται με την υπόθεση της Folli Follie.  Εκείνος φυσικά δεν ήξερε τι να του απαντήσει.  Απόλυτη σιωπή…

    Ίσως κ. υπουργέ γνωρίζετε ότι οι υπεύθυνοι του μεγαλύτερου σκανδάλου στην Ελλάδα (μεγαλύτερο ακόμα και αυτό του Κοσκωτά) δεν έχουν ακόμα τιμωρηθεί. 

    Πριν από περίπου 11 μήνες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, της οικογένειας Κουτσολιούτσου. Του Δημήτρη, της Καίτης και του Τζώρτζη. 

    Έκτοτε σιωπή. Ο φάκελος έχει περάσει στα χέρια της ανακρίτριας, προ  11 μηνών χωρίς να έχουμε μάθει τίποτε. Τους έχει καλέσει ή δεν τους έχει καλέσει σε απολογία.  Ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει;  

    Άπαντες αναρωτιούνται γιατί τόσο μεγάλη καθυστέρηση. 

    Μεγαλύτερο και από του Κοσκωτά

    Προσέξτε κ. Υπουργέ. 

    Προ 18 μηνών ξέσπασε στην Ελλάδα ένα μεγάλο σκάνδαλο παγκοσμίου βεληνεκούς. Ένα σκάνδαλο 1 δισ ευρώ,  όταν το σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν μια υπόθεση 100 εκατ. ευρώ.  

    Αυτό της Folli Follie. Αυτομάτως η Ελλάδα μπήκε στην μαύρη λίστα των ξένων. Κανείς δεν ήθελε πια να ακούει Ελλάδα.  

    Πολλές αξιόλογες ιδέες Ελλήνων διαχειριστών κεφαλαίων ακόμα και σήμερα δεν τις ακούει ουδείς στο εξωτερικό (Λονδίνο, Παρίσι κλπ) λόγω αυτού του σκανδάλου. 

    Δηλαδή πάνε στα μεγάλα σπίτια στο Λονδίνο που έχουν άπειρα λεφτά να επενδύσουν, αλλά όταν ακούνε ελληνικές εταιρίες κλείνουν τους φακέλους. Και εάν νομίζετε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους υπόλοιπους  υπουργούς ή τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού τον κ. Αλεξ Πατέλη. Αυτός ξέρει πώς λειτουργούν οι αγορές. 

    Όμως το σκάνδαλο της Folli Follie ακόμα δεν έχει διερευνηθεί σε βάθος. 

    Συγκαλύφτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό είναι σαφές.  

    Γιατί φυσικά κανείς υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε “κουβέντα” για αυτή την υπόθεση το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Ούτε ο Δραγασάκης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε καν ο ίδιος ο Τσίπρας (χμχμχμχ πόσο περίεργο και συνάμα τραγελαφικό!!!) 

    Αν και έχουν περάσει 11 μήνες από την ώρα που ανατέθηκε στην ανακρίτρια η υπόθεση εν τούτοις δεν υπάρχει κανένα νέο. 

    Ο Υπουργός Δικαιοσύνης

    Αγαπητέ υπουργέ της Δικαιοσύνης ο ρόλος σας δεν είναι φυσικά να παρεμβαίνετε σε ανακριτές και εισαγγελείς, όπως γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ και επί της υπουργίας Ρασπούτιν. 

    Είναι όμως ο ρόλος σας να ρωτήσετε τους προϊσταμένους της συγκεκριμένης ανακρίτριας που έχει αναλάβει την υπόθεση ποια είναι η πορεία αυτής.  Υπάρχουν εξελίξεις; Είναι παγωμένη; 

    Γιατί άπαντες εκτιμούν ότι είναι υποχρέωση σας να ξέρετε. 

    Γιατί κ. υπουργέ η Ελλάδα τον Μάιο του 2018 που ξέσπασε το σκάνδαλο εξετέθη διεθνώς.

    Και η κοινή γνώμη και οι ξένοι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν αν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

    Γιατί είναι θέμα αξιοπιστίας της Ελλάδας  στο εξωτερικό!!!



    ΣΧΟΛΙΑ