• Άρθρα

    Πύλος: Η ξεδιάντροπη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Λόγω των ημερών, με το τραγικό ναυτικό δυστύχημα των προσφύγων, δεν θα ήθελα να ακολουθήσω το θλιβερό παράδειγμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που στράφηκε κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, στελεχών όπως ο Σκουρλέτης και ο Παπαδημούλης για τα οποία η κομματική εκμετάλλευση δεν γνωρίζει όρια, του Αλέξη Τσίπρα που αντιμετωπίζει τα ναυάγιο της Πύλου με την ίδια νοοτροπία και ειλικρίνεια που έδειξε για το Μάτι. Δυστυχώς η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει τον εφησυχασμό. Ούτε την επίδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς.

    Δεν θα σταθώ στην ηθική της εκμετάλλευσης ενός τόσο τραγικού γεγονότος. Θα σταθώ, όμως, σε τρεις παράγοντες: την εμμονή, την ιδεοληψία και το ψέμα.

    Μετά τα πρώτα υποκριτικά λόγια συμμετοχής στο πένθος, στήριξης των όσων επιβίωσαν, εικονικής αποχής από την πολιτική, ευλάβειας και ηθικής ανωτερότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε, για μία ακόμη φορά, τα πραγματικά χρώματα του. Έδειξε ποιος είναι «αυτός» που κρύβεται σε σκοτεινά παρασκήνια και βαθιά υπόγεια, ποιος είναι «αυτός» που άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα έχει αληθινά κατά νου.

    Ο μεγαλοϊδιοκτήτης των διαμερισμάτων για πρόσφυγες (slump lord θα το έλεγαν στις ΗΠΑ), δεν δίστασε ούτε στιγμή να στιγματίσει το Λιμενικό Σώμα, ότι …εκθέτει την Ελλάδα και το ίδιο!  Υποχρεώθηκε σε ανάκληση, αλλά δεν έχει σημασία: ήθελε να ρίξει την ρετσινιά και το έκανε. Από κοντά οι Αρβανίτης και Κουντουρά – λάβροι κατά της χώρας.

    Από κοντά, εξάλλου, και ο Αλέξης Τσίπρας. Από την πρώτη στιγμή άφησε αιχμές κατά του Λιμενικού, υπερτονίζοντας πως όλα έγιναν μέσα σε περιοχή όπου η Ελλάς είναι υπεύθυνη για την διάσωση και υπέρ-παρατηρώντας ότι μόνο δύο σκάφη του Λιμενικού ήταν εκεί. Το θέατρο με τις αγκαλιές που έδωσε σ’ έναν επιζήσαντα ήταν τόσο…συγκινητικό, που το στήσιμο και το ψέμα, φώναζαν από χιλιόμετρα μακριά.

    Ο Σκουρλέτης έδωσε πρώτα ρεσιτάλ ευαισθησίας και ανθρωπιάς, κόντεψε να κλάψει μπροστά στις κάμερες, μετά πανεύκολα άλλαξε όψη και φρασεολογία και επιτέθηκε στη Ν.Δ. Αναρωτιέται κανείς, που ήταν και τι έχει πει για το Μάτι ο σεβαστός κ. Σκουρλέτης – εκεί που η ευθύνη βαρύνει εξολοκλήρου το κράτος και την κυβέρνηση; Ξεχωρίζει, άραγε, τις διαφορές; Και, στο κάτω-κάτω, με ποια λογική αναζητούνται ευθύνες από το Λιμενικό;

    Το θέμα είναι πως με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί και να προσπαθήσει να το στρέψει κατά της Ν.Δ. Τα ωραία λόγια θυσιάστηκαν στο όνομα της κομματικής σκοπιμότητας και η πραγματικότητα του σκληρού, απάνθρωπου ΣΥΡΙΖΑ που δεν γνωρίζει όρια προκειμένου να κτυπήσει τον αντίπαλο, βγήκε με προκλητική σαφήνεια στην επιφάνεια.

    Με στόμφο μίλησε ο Σκουρλέτης για την απελπισία των προσφύγων. Κρίνει εξ’ ιδίων. Διότι είναι τέτοια η πολιτική απελπισία στην οποία έχει βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατανοεί πλήρως την απελπισία του πρόσφυγα.

    Ορθά ο Άκης Σκέρτσος παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ούτε μία λέξη για τους διακινητές.  Η Ελλάδα δεν φέρει ευθύνη για την δημιουργία των προσφυγικών κυμάτων. Προφανώς δεν μπορεί να αναλάβει την φιλοξενία τους ως πρώτη χώρα υποδοχής της Ε.Ε. – διότι το να είσαι πρώτη χώρα υποδοχής προϋποθέτει ότι σταδιακά οι πρόσφυγες πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Κι αυτό δεν συμβαίνει.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πιστεύει ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και ότι οι πρόσφυγες λιάζονται στις πλατείες. Ο ελληνικός λαός απέρριψε κατηγορηματικά αυτή την θέση. Παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να ανασύρει το μεταναστευτικό σε όλη του την έκταση, συμπεριλαμβάνοντας, δηλαδή, την αντίθεση του στον φράκτη στον Έβρο και καταδικάζοντας την Ε.Ε. που δεν έχει μεταναστευτική πολιτική αρεστή στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Είναι ένα θέμα που δεν βρίσκει υποστήριξη από τους οπαδούς της Ν.Δ. Το γνωρίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ο στόχος του, όμως, είναι διαφορετικός: αφενός μεν να κερδίσει μερικούς άμυαλους κεντρώους, αφετέρου δε να συσπειρώσει την βάση του.

    Θα κάνω την πρόβλεψη ότι τελικά θα χάσει. Διότι, τα στελέχη του είναι εμμονικοί, ιδεοληπτικοί, ψεύτες. Δεν τολμούν να πουν ότι θέλουν ανοιχτά εδαφικά και θαλάσσια σύνορα. Δεν τολμούν να πουν την αλήθεια για το πιστεύω τους. Κερδίζουν έτσι το ψέμα και η υποκρισία. Τα ίδια τα στελέχη ανήθικα και ξεδιάντροπα στρέφονται κατά της Ν.Δ. Διότι, πάνω απ’ όλα είναι απελπισμένοι.

    Διαβάστε επίσης

    Το αβέβαιο μέλλον της οικονομίας και οι εκτός «αγοράς» κεντρικές τράπεζες

    Τσίπρας σε Γιόχανσον: Το ναυάγιο στην Πύλο αποδεικνύει την αποτυχία της ΕΕ στο μεταναστευτικό

    Σκέρτσος: Αφήνουμε τον «εμπειρογνώμονα-ανακριτή» κ. Τσίπρα στην κρίση των πολιτών

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ