• Άρθρα

    Τα φτιασίδια του ΣΥΡΙΖΑ, η έπαρση του ΠΑΣΟΚ, η ζήλεια του ΚΚΕ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Όσο και να το θέλω η επικαιρότητα δεν με αφήνει να μην ασχοληθώ με τις εκλογές.  Κούκλες με νέα ρούχα παρατάσσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μήπως και το φτιασίδωμα τραβήξει κανένα πελάτη μέσα στο μαγαζί, ενώ ταυτόχρονα ντελάληδες έχουν βγει στους δρόμους για να διαφημίσουν μεγαλόφωνα τη «νέα» πραμάτεια.  Πιστεύουν στην αγραμματοσύνη και στην κουφαμάρα του Έλληνα πολίτη. Μερικοί, κατά ΣΥΡΙΖΑ πλευρά, θεωρούν μάλιστα ότι η κοινωνία έχει μνήμη καναρινιού.

    Εντυπωσιάζει το προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ: «Μόνοι τους και όλοι μας». Πρόκειται για αντιστροφή της γνωστής πρόκλησης του Πολάκη «Μόνος μου και όλοι σας». Φαντάζομαι ότι η διαρροή ψηφοφόρων από την Πλατεία Ελευθερίας στον Περισσό, ενθάρρυνε το κόμμα να αναζητήσει οπαδούς στον χώρο της αψύτητας. Πολύ ζήλεια έχει πέσει.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα διχάζεται ανάμεσα στην επίθεση της Ελαφράς Ταξιαρχίας και το κατενάτσιο. Δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η πολιτική δεν είναι ούτε πόλεμος ούτε στείρα άμυνα. Θράσος, όμως, δεν του περισσεύει. Πήρε το στάνταρ πρόγραμμα, το ξανάγραψε με αναφορά σε επτά πυλώνες και έβαλε «νέα» πρόσωπα να παρουσιάσουν τα λείψανα. Μόνο θαυμασμό προξενεί η ικανότητα να παράγουν διαρκώς νέες εκδοχές των ίδιων θέσεων. Φαντάζομαι πως ζήλεψαν την δόξα της Microsoft με τις αλλεπάλληλες εκδόσεις των Windows ή της Apple με την σειρά των iphone. Πετυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο είναι, γιατί να μην έχει αντιγραφείς και αντιγραφές, σκέφτηκαν; Μόνο που οι δύο κολοσσοί διαρκώς δικαιολογούν την επιδρομή στην τσέπη μας προσφέροντας ουσιαστικές βελτιώσεις. Στον ΣΥΡΙΖΑ το τροπάριο είναι το ίδιο εδώ και δέκα χρόνια.

    Πίσω από τους νέους τίτλους και τα νέα πρόσωπα, η ουσία παραμένει η ίδια. Είναι οι θέσεις και επιδιώξεις που στήριξε μόνο το 20% της κοινωνίας.  Προβάλλοντας τα φτιασίδια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του προσβάλλουν βαθύτατα τον πολίτη, θεωρώντας τον ανίκανο να διακρίνει την διαφορά ανάμεσα στις δημόσιες σχέσεις και την ουσία και  ταυτόχρονα υποθέτοντας πως πάσχει από αμνησία.

    Αν στον Αλέξη Τσίπρα δεν περισσεύει το θράσος, στον Νίκο Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ τρέχει από τα μπατζάκια. Απευθύνεται στους πολίτες λέγοντας τους πως με την ενισχυμένη αναλογική αν το 41% των πολιτών επιλέξει και πάλι τη Ν.Δ., τότε ο Μητσοτάκης θα είναι παντοδύναμος – κι αν μάλιστα πάρει και καμία μονάδα πιο πάνω θα βγάλει 180 βουλευτές και τότε θα αλλάξει το Σύνταγμα κατά το δοκούν, οδηγώντας την χώρα στην καταστροφή!

    Εξ’ ιδίων τα αλλότρια, θα μπορούσε να λεχθεί, αλλά στην ουσία ο κ. Ανδρουλάκης και κρυφή ατζέντα έχει και του αρέσει να επιδεικνύει την έπαρση του. Διαμηνύει ότι δεν θα υπάρξει ακυβερνησία διότι η Ν.Δ. θα κρατήσει ποσοστό της τάξης του 38%-39% που θα της επιτρέπει να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ακόμη και με επτά κόμματα στην Βουλή. Ούτε Θεός να ήταν, προβλέποντας με τόση τέλεια ακρίβεια το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

    Για το ΠΑΣΟΚ, το επιθυμητό σενάριο είναι να μην αποκτήσει αυτοδυναμία η Μητσοτάκη ., να γίνουν και τρίτες εκλογές και στην αναμπουμπούλα να καταφέρει τότε – τότε, γιατί τώρα δεν θα το πετύχει – την ανατροπή των συσχετισμών στην αντιπολίτευση. Την δόξα του αείμνηστου Κουτσόγιωργα αναπολούν στο ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να επιστρέψουν την κοινωνία στην περίοδο 1989/1990.

    Στη Ν.Δ. και ιδιαίτερα στο άμεσο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση των όχι και τόσο κρυφών στόχων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό, πολύ ορθά, ο αρχηγός του κόμματος επισημαίνει τα επικίνδυνα αποτελέσματα του βρώμικου παιγνιδιού που παίζεται: ακυβερνησία όταν στην Τουρκία επικρατεί πανίσχυρος δικτάτορας με την ίδια ατζέντα που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Ύφεση, ώστε ακολουθήσει λαϊκή κατακραυγή και να επαναληφθεί με νέο μανδύα η περίοδος 2012-2015. Στασιμότητα, ώστε να μην υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος και το κόμμα.

    Στην περίοδο των επόμενων 15 ημερών, ο εφησυχασμός, η επανάπαυση στις δάφνες της 21ης Μάϊου, αποτελούν τον μεγάλο εχθρό της δημοκρατικής ομαλότητας, τη νάρκη στην οικονομία, την βόμβα στην πολιτική σταθερότητα. Η επιδίωξη της μειοψηφίας να ανατρέψει έμμεσα στην βούληση της πλειοψηφίας, δίνει χαρά σε όσους αποδεδειγμένα (λέγε με Ροδόπη) επιβουλεύονται ακόμη και τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Διαβάστε επίσης

    Στην εποχή της κατά Tooze «πολυκρίσης»

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ