• Άρθρα

    Οταν ο Τάιλερ -κι ο Κασσελάκης- ανέβηκαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ…


    Το ΕΚΑΒ της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της… πορείας του προς το λαό. Παρήγορο ένα πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και εφοπλιστής – κατά τα λεγόμενά του- να κατεβαίνει στον κόσμο και να ακούει τα προβλήματά του.

    Και το ΕΚΑΒ έχει σίγουρα πολλά προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Όχι μόνο όλα όσα οι συνδικαλιστές αναφέρουν κάθε φορά, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής γκρίνιας». Αλλά πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, με εργαζόμενους να έχουν εξαντληθεί από τη δουλειά, με βάρδιες που δεν βγαίνουν, με διασώστες που βρίσκονται πάνω από τα 50 έτη, με διαλυμένα ασθενοφόρα, με καθυστερήσεις στις διακομιδές που πολλές φορές στερούν τη ζωή από συμπολίτες μας.

    Μακάρι, λοιπόν, οι πολιτικοί να πηγαίνουν σε τέτοιες υπηρεσίες προκειμένου να ακούγονται τα προβλήματα, αλλά και να επιλύονται. Να μη μένουν στα χαρτιά και κλεισμένα σε κάποια υπουργικά γραφεία.

    Το υπουργείο Υγείας πρέπει να ακούσει τι λένε οι εργαζόμενοι σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα όπως είναι το ΕΚΑΒ. Η εγκατάλειψε δεν συνάδει με ένα σύγχρονο δυτικό κράτος.

    Ούτε βέβαια πρέπει να περιμένουμε τις δωρεές εφοπλιστών ή επιχειρηματιών προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των ασθενοφόρων.

    Συμφωνούμε σε όλα αυτά; Φυσικά. Όμως γιατί ο κ. Κασσελάκης να μετατρέπει κάθε του επίσκεψη σε σόου, προσωπικής προβολής;

    Γιατί κάθε φορά πρέπει να κάνει μια δήλωση που θα απασχολεί περισσότερο από το ευγενές της πράξεώς του ή του καθήκοντός του ως… εν δυνάμει πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος είπε από το συνέδριο του Economist;

    Κι εξηγούμαστε: Λένε οι διασώστες για το πόσο σκληρό είναι το επάγγελμά τους και τι αντιξοότητες έχουν να αντιμετωπίσουν και ο Κασσελάκης απαντά: «Τα γνωρίζω γιατί και ο Τάιλερ ήταν διασώστης».

    Δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γνώση των δυσκολιών επειδή ο σύζυγός του ήταν κάποτε διασώστης στη Νέα Υόρκη; Και μπορεί να συγκρίνει τους διασώστες στην Αμερική με αυτούς στην Ελλάδα;

    Αραγε ο Τάιλερ τι ήταν όταν τον γνώρισε ο Κασσελάκης; Γιατρός, νοσοκόμος ή διασώστης;

     

    Διότι σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μήνες είχε πει: «Γνώρισα τον Τάιλερ στα 31 μου. Νοσοκόμος στις ΜΕΘ, ξαγρυπνούσε δίπλα στους ασθενείς, ενώ έκανε το διδακτορικό του με το φως της ημέρας. Και όπως είχα δει από τους γονείς μου στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν βρίσκεις έναν άνθρωπο καλύτερο από σένα, κάνεις ό,τι μπορείς να τον κρατήσεις, ό,τι και να λένε οι άλλοι».

    Με βάση το βιογραφικό του, επίσης, μαθαίνουμε ότι έχει σπουδάσει νοσηλευτική στο πανεπιστήμιο Σάμφορντ και έχει εργαστεί ως νοσοκόμος. Σε αναρτήσεις στο Facebook, μαθαίνουμε πως εργάστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες κλινικές νευρολογίας της Νέας Υόρκης, έχοντας αντιμετωπίσει ακραίο φόρτο δουλειάς την περίοδο της πανδημίας.

    Όλα αυτά μπορούν να τον κάνουν άραγε… διασώστη στην Ελλάδα; Ή μήπως μπορεί να βοηθήσει το προβληματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως του ζήτησε (με χιούμορ) η Ματίνα Παγώνη;

    Ο κ. Κασσελάκης είχε πει όταν κέρδισε τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Τάιλερ μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ελλάδα. Αραγε αυτό εννοούσε;

    Και γιατί κάθε αναφορά του σε πολιτικά – κοινωνικά θέματα να γίνονται προσωπικό ζήτημα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ;

    Το ΕΚΑΒ λοιπόν, δεν χρειάζεται τον Τάιλερ για να λειτουργήσει σωστά. Όπως δεν χρειάζεται καμιά υπηρεσία κανέναν και καμία σύντροφο πολιτικού ή αρχηγού κόμματος.

    Κάποιος θα πρέπει να μιλήσει για διακριτικότητα στον κ. Κασσελάκη. Και για λιγότερη προσωπική προβολή.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Η Παγώνη καλεί τον Τάιλερ να βοηθήσει στο ΕΣΥ και γίνεται… χαμός



    ΣΧΟΛΙΑ