• Top Stories

    Ο Καμμένος, το φιλοδώρημα και τα μάτια του


    **Τον Ιούλιο του 2015 ένας άνδρας εξευτελίστηκε όταν φωτογραφήθηκε δίπλα από λιοντάρι, που σκότωσε στη Ζιμπάμπουε. Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, οδοντίατρος από τη Μινεσότα, όρθωσε το  παράστημά του και φωτογραφήθηκε δίπλα στον Σέσιλ που ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, δηλαδή εκεί όπου το κυνήγι απαγορεύεται. Εκατομμύρια φιλόζωοι κατακεραύνωσαν τον φονιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ετυχώς ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ δεν είναι Έλληνας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχε κάνει υπουργό. Με τον ίδιο τρόπο που έκανε υπουργό τον Πάνο Καμμένο.

    Ο υπουργός Στρατού πόζαρε κι αυτός δίπλα σε δολοφονημένο ζώο. Του φάνηκε κομψό να φωτογραφηθεί δίπλα από εξαβράγχιο καρχαρία για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή επίθεσης σε ανθρώπους. Οι ψαράδες φίλοι του υπουργού τον σκότωσαν επειδή, έτσι, επειδή μπορούσαν.

    Επ’ αυτού έχω θα κάνω δυο παρατηρήσεις. Πρώτον: απαγορεύεται η αλιεία του εξαβράγχιου από το 1981. Δεύτερον: ήταν σαχλό το σχόλιο «ένας-ένας οι μεγαλοκαρχαρίες». Αυτό το σχόλιο ανάρτησε ο Καμμένος μαζί με τη φωτογραφία στο twitter. Ποιον μεγαλοκαρχαρία εξολόθρευσε η κυβέρνηση; Ας μην βάλω τα γέλια.

    Βεβαίως θα πρέπει να κάνω έναν σημαντικό διαχωρισμό ανάμεσα στον Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ και τον Πάνο Καμμένο. Ο δικός μας ψηφίζεται. Ναι, ψηφίζεται. Ο δικός μας είναι αρχηγός. Ναι, έχει το δικό του κόμμα. Ο δικός μας μετέχει της εκτελεστικής εξουσίας. Ναι, έχει υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Να τον χαιρόμαστε.

    ** Ο Πάνος Καμμένος πάσχει από το σύνδρομο «εγώ είμαι ο άρχοντας», μια λαϊκή εκδοχή του L‘étatcest moi. Θα σας μεταφέρω ένα ποταπό κουτσομπολιό, από αυτά που λατρεύω επειδή μέσα από τη λεπτομέρεια αναδεικνύεται ο χαρακτήρας. Ο άρχοντας λοιπόν επέλεξε για την αλλαγή της χρονιάς ένα νυχτερινό κέντρο του επιπέδου του, το Fragelico. Εκεί άδει το ντούο Αντύπα- Μενιδιάτη, εάν αυτά τα ονόματα σας λένε κάτι. Για εμένα που σπούδασα στο Μιλάνο το fragelico παραμένει λικέρ από φουντούκια που παράγεται στο Piedmont της Βόρειας Ιταλίας. Για να μην σας ζαλίζω, έρχομαι στο κουτσομπολιό.

    Ο Πάνος πείνασε μετά τη νυχτερινή διασκέδαση και τα ποτάκια οπότε θέλησε να φάει κουλούρι. Στον κουλουρτζή έδωσε φιλοδώρημα 50 ευρώ. Κατόπιν στον παρκαδόρο έδωσε φιλοδώρημα 100 ευρώ. Αν είχα κάποια φίλη στο νυχτερινό κέντρο θα σας έλεγα πόσα δαπάνησε συνολικά, τα οποία υποθέτω ήταν πολλαπλάσια. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν κάνω παρέα με κυρίες που εργάζονται σε τέτοια κέντρα. Με έναν αλλόκοτο τρόπο η νύχτα χαράσσεται στα πρόσωπά τους. Δεν έχω πρόβλημα με τις ρυτίδες ίσα ίσα καθεμιά από αυτές κρύβει εμπειρίες. Εντούτοις οι μπουζουκικές εμπειρίες καταγράφονται αλλιώτικα, με έναν τρόπο που δεν μου αρέσει.

    **Τώρα που μιλάμε για ρυτίδες και όψη προσώπων, αναρωτιέμαι γιατί ο Πάνος Καμμένος είναι διαρκώς με μάτια κατακόκκινα, σαν μόλις να έχει κλάψει. Μήπως πρέπει να κάνει κάτι με το ζήτημα; Εννοώ να χρησιμοποιήσει κολλύριο, δεν υπονοώ ότι έχει πρόβλημα αλκοολισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ