• Πολιτική

    Συνεδριάζουν οι ΑΝΕΛ: Ο Καμμένος αποφασίζει αν θα κατέβει στις εκλογές

    • NewsRoom


    Ξεκίνησε, πριν λίγα λεπτά, η κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου. Ύστερα από το 0,8% και τις 45.046 ψήφους που έλαβαν στις πρόσφατες εκλογές, οι ΑΝΕΛ βρίσκονται πολύ κοντά στην απόφαση να μη συμμετάσχουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Είναι προφανές ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πλήρωσαν τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Τσίπρα και ιδίως τη στήριξη του Π. Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του 2018 κατά την πρόταση μομφής της ΝΔ για το Σκοπιανό.

    Η πτώση των ΑΝΕΛ «σκιαγραφείται» συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων 4 εκλογικών αναμετρήσεων. Από το 3,46%, τις 197.837 ψήφους και τον έναν ευρωβουλευτή στις ευρωεκλογές του 2014, οι ΑΝΕΛ έμειναν με 0,80%, 44.829 ψήφους και κανέναν ευρωβουλευτή στις ευρωεκλογές του 2019. Έχασε δηλαδή περισσότερους από 150.000 ψηφοφόρους.

    Είναι χαρακτηριστικό πως σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2015 οι ΑΝΕΛ μετρούν ακόμα μεγαλύτερες απώλειες.

    Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έγινε την περασμένη Δευτέρα, κατά την κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ.

    Οπως είχε αναφέρει τότε ο εκπρόσωπος του κόμματος «θα αναμένουμε το β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και εν συνεχεία, αφού γίνει διαβούλευση με τα στελέχη,

    θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, όπου θα ληφθεί η κοινή απόφαση των οργάνων, την οποία και θα ανακοινώσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος».



    ΣΧΟΛΙΑ