• Άρθρα

    Όλη η αλήθεια για τις βίλες του Αστέρα. Δεν έχει πουληθεί ούτε μια

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Κληρώνει για “Πήγασο”

    Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας είναι στραμμένα τα βλέμματα σήμερα καθώς στις 4 το απόγευμα πραγματοποιείται ο πλειστηριασμός σημάτων της “Πήγασος Εκδοτική” μεταξύ των οποίων οι τίτλοι “Εθνος” και “Ημερησία” αλλά και οι συμμετοχές στην εκτυπωτική εταιρεία “ΙΡΙΣ” και στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Ευρώπη”. Οπως είναι γνωστό θα γίνει ξεχωριστός πλειστηριασμός για τους δύο τίτλους του Εθνους (Εθνος και Εθνος της Κυριακής) και τους τρεις τίτλους της Ημερησίας. Με άλλη διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν ξεχωριστά τις συμμετοχές π.χ. στο πρακτορείο διανομής “Ευρώπη”.

    Στην αγορά ακούγεται και πάλι το όνομα του Ιβάν Σαββίδη, γνωστού λευκού ιππότη της κυβέρνησης, αλλά με την ελπίδα πως η προσφορά του δεν θα έχει την τύχη της αντίστοιχης με αυτή που υπέβαλλε για τον ΔΟΛ. Τότε, με σχεδόν διπλάσια προσφορά από αυτή του Ιβάν Σαββίδη, επικράτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

    Για την “Πήγασος” ακούγονται επίσης το όνομα του Δημήτρη Μάρη αλλά ο αναφερόμενος επιχειρηματίας έχει δείξει ότι δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για παραδοσιακό εκδοτικό μοντέλο. Προτιμά τα ηλεκτρονικά μέσα. Επίσης ακούγεται και το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οχι τόσο για το Εθνος γιατί τόσα σήματα τι θα τα κάνει, αλλά ίσως για την Ιρις.

    Όσο για τις υπόλοιπες συμμετοχές, δεν περιλαμβάνεται στο “πακέτο” το 13,1% του Mega. Η τιμή εκκίνησης για τα σήματα του “Εθνους” είναι 2,35 εκατ. ευρώ και της “Ημερησίας” 476.00 ευρώ.

    Εκτός από τα εκδοτικά, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχουν και οι συμμετοχές όπως η “ΙΡΙΣ” και “Ευρώπη”, χωρίς να γνωρίζουμε αν πράγματι θα θελήσουν να επενδύσουν στη βυθιζόμενη δραστηριότητα της διανομής εντύπων… Μπορεί, βέβαια, να διανέμει και άλλα προϊόντα.

    Και άλλες εξελίξεις στα εκδοτικά

    Η “Πήγασος” είναι το ένα ανοικτό μέτωπο στα εκδοτικά και μάλλον θα κλείσει σύντομα. Θα παραμείνει, όμως, ανοικτή η μεγάλη πληγή με τις άδειες των καναλιών, υπόθεση που άνοιξε η κυβέρνηση χωρίς να είναι επαρκώς προετοιμασμένη.

    Αυτό φαίνεται και από τις πρωτοβουλίες των τριών καναλαρχών / εκδοτών (Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη) για κοινή τηλεοπτική παρουσία.

    Το σχέδιο έχει προκαλέσει ταραχή στην κυβέρνηση που αναζητεί τρόπο για το αναχαιτίσει. Όμως αποδεικνύεται πως στην περίπτωση των τηλεοπτικών αδειών οι υπουργοί που έσκουζαν επιτέθηκαν με άλογο και τώρα υποχωρούν σε φορείο!

    Η υποκρισία με τη ΛΑΡΚΟ

    Σε πλειστηριασμό θα είχε βγει εδώ και χρόνια και η ΛΑΡΚΟ αν η συνέχιση της ζημιογόνας λειτουργίας της δεν εξυπηρετούσε σειρά βουλευτών και πολιτευτών σε δύο – τρεις νομούς της χώρας. Πρόκειται για εταιρεία η οποία συνεχίζει να ρυπαίνει το περιβάλλον χωρίς να ανοίγει μύτη, ενώ καθυστερεί επί χρόνια τα έργα αποκατάστασης της ζημιάς που έχει ήδη κάνει.

    Υπολογίζεται πως μόνο για αυτά τα έργα θα χρειαστούν περί τα 120 εκατ. ευρώ. Χθες πήγε πάλι επίσκεψη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Είπε τις ίδιες περικοκλάδες περί “δύσκολης εξίσωσης” και αποχώρησε χαμογελαστός.

    Οσο για τη διοίκηση, στην ιστοσελίδα της ΛΑΡΚΟ δεν θα βρείτε πολλά στοιχεία για τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Ο διευθύνων σύμβουλος Ανθιμος Ξενίδης γνωρίζει τουλάχιστον από μεταλλεία. Ο συμπαθέστατος πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Ρενέσης, εκτός από τη σχέση με το περιβάλλον της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου έχει και επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό.

    Οι άσπονδοι φίλοι του λένε πως επί χρόνια ασχολούνταν με το εμπόριο ειδών ένδυσης στην Ουκρανία. Είναι και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρκοβο. Μην ψάξετε στην ιστοσελίδα της ΛΑΡΚΟ. Δεν θα βρείτε βιογραφικά ούτε του κ. Ξενίδη, ούτε του κ. Ρενέση! Κρατική εταιρεία που δίνει το παράδειγμα στην εταιρική διακυβέρνηση…

    Ο Αστέρας Βουλιαγμένης και οι Βίλες 

    Σε δεύτερο χρόνο θα ασχοληθούν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης, το αραβοτουρκικό σχήμα υπό την Dogus, με τις βίλες. Γι’ αυτό και μην τσιμπάτε με διάφορα που γράφονται περί του ποιος αγόρασε την πρώτη βίλα, ποιος τη δεύτερη, κ.ο.κ.

    Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι πως κανείς δεν έχει αγοράσει ακόμα βίλα γιατί δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία πωλήσεων!

    Είναι διαφορετικό να έχει δείξει κάποιος μεγαλόσχημος ενδιαφέρον και διαφορετικό να έχει πωληθεί κάποια από τις πολυτελείς κατοικίες που σχεδιάζονται. Προς το παρόν, όπως εξηγούν πρόσωπα που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο Καβούρι, το άγχος των υπευθύνων επικεντρώνεται στην αλλαγή εικόνας του ξενοδοχείου που θα φιλοξενήσει τα επόμενα “Ποσειδώνια”.

    Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και στην ΑΚΤΩΡ, που έχει αναλάβει τα έργα, τρέχουν και δεν φτάνουν!



    ΣΧΟΛΙΑ