Menu
-0.17%
Τζίρος: 300.40 εκατ.

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι θα «εντείνουν» τα αντίποινά τους αν συνεχιστούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ

Comments

Παρακαλώ να απαντήσει το κράτος. Ισχύουν τα εξής: Έχω φορολογική ρύθμιση 100 δόσεων για 30χιλ. ευρώ που η αδυναμία πληρωμής τους προέκυψε από υπόλοιπα πελατών που πτώχευσαν και δεν εισέπραξα.
2. Έκοψα τιμολόγιο τον Μάρτιο για εμπορεύματα 45χιλ. ευρώ με ΦΠΑ 10,8χιλ. ευρώ.
3. Το ΦΠΑ πρέπει να το αποδώσω στο κράτος μέχρι 30/4.
4. Ο πελάτης θα με πληρώσει τον Μάιο με εξάμηνη επιταγή.
5. Εάν δεν καταβάλω το ΦΠΑ στις 30/4 αρχίζει πρόστιμο με μηναίο επιτόκιο και παράλληλα χάνω την ρύθμιση των 100 δόσεων και κινδυνεύω με κατάσχεση.
6. Τα πρώτα χρήματα που θα πάρω θα είναι Νοέμβριο όταν λήξει η επιταγή, και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καθόλου κεφάλαιο γιατί χρησιμοποιήθηκε όλο για την αγορά των εμπορευμάτων που πούλησα.
7. Οι τράπεζες δεν προεξοφλούν πλέον επιταγές και οι τοκογλύφοι της αγοράς ζητούν 2-3% τον μήνα 24-36% τον χρόνο, ποσοστό το οποίο ξεπερνά τα κέρδη από τα εμπορεύματα.

Τι να κάνω?

Η περίπτωση είναι 100% πραγματική, συμβαίνει τώρα σε πελάτη μου και δεν ξέρει πως να το χειριστεί.  Στην υπόλοιπη ΕΕ το κράτος δεν θα απαιτούσε τον ΦΠΑ εφόσον δεν έχει εισπραχτεί, αλλά και παράλληλα οι κανόνες τις αγοράς είναι άμεση εξόφληση και όχι επιταγές κτλ.

Παρόμοιες περιπτώσεις είναι χιλιάδες στην ελληνική αγορά και είναι ίσως και βασικότερος λόγος της έλλειψης ρευστότητας.  Πως απαντάει το κράτος εδώ?

Οι απορίες εκφράζονται από τον κ. Θεόδωρο Ρετσινά

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέλαβαν στο Παλαιό Ψυχικό την Μαρίνα Ελευθερουδάκη για ακάλυπτες επιταγές
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις «νταντάδες της γειτονιάς» – Με επιταγές 150 και 250 ευρώ η πληρωμή
Επιταγές: Προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου για τη δήλωσή τους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιλεκτική ακοή της Αλεξάνδρας Σδούκου
Η αμυντική θωράκιση του Έβρου συνιστά εθνική και ευρωπαϊκή προτεραιότητα
Η εξουσία του Ερντογάν στα χέρια των ξένων δανειστών
Η επάρκεια στην επερχόμενη κρίση θα κρίνει τις εκλογές
Στρατιωτική κινητοποίηση: Η «ξεχασμένη» παράμετρος της ευρωπαϊκής άμυνας
Ο γιος της Μαργαρίτας
Αντί για το Κέρας της Αμάλθειας βρήκαμε το Κουτί της Πανδώρας
Καταμαράν (κατάρα-μαν!) και Ναυτοσύνη
Ολοένα και περισσότεροι δεν νοιάζονται πλέον για την τιμή των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης
Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως