• Κοινωνία

    Συνέλαβαν στο Παλαιό Ψυχικό την Μαρίνα Ελευθερουδάκη για ακάλυπτες επιταγές

    • NewsRoom
    Μαρίνα Ελευθερουδάκη

    Μαρίνα Ελευθερουδάκη


    Συνελήφθη στο Παλαιό Ψυχικό, γόνος μεγάλης αθηναϊκής οικογένειας εκδοτών και πρώην σύζυγος γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για την Μαρίνα Ελευθερουδάκη η οποία αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

    Η Μαρίνα Ελευθερουδάκη ήταν επί χρόνια σύζυγος του γνωστού δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή, Τέρενς Κουίκ και είναι μέλος της οικογένειας Ελευθερουδάκη με μακρά ιστορία στις εκδόσεις και με μια αλυσίδα βιβλιοπωλείων που στο παρελθόν είχε μεγάλη δυναμική.

    Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα όπως: Παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη καταβολή εργατικών εισφορών με συνολική ποινή φυλάκισης 24 έτη και 11 μήνες και συνολική χρηματική ποινή 38.800 ευρώ.

     

     

     

    Σύμφωνα με την αστυνομία: «Η ανωτέρω συλληφθείσα τυγχάνει επιχειρηματίας (αναφέρεται το αντικείμενο) στην περιοχή των Αθηνών εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της εν λόγω επιχείρησης, δεν κατέβαλλε έγκαιρα τις δεδουλευμένες αποδοχές των υπαλλήλων καθώς και τις προβλεπόμενες εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς ΙΚΑ και εισφορές ασφάλισης των εργαζομένων. Η συλληφθείσα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πλειστηριασμό είχαν βγει διάφορα ακίνητα της οικογένειας, όπως ένα αρχοντικό στις Σπέτσες αλλά και ένα ακίνητο στο Ψυχικό.

    Επρόκειτο για μία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ιδιοκτησίας Μαρίνας Ελευθερουδάκη, με επιφάνεια 199,65 τ.μ., μια αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου ιδιοκτησίας Σοφίας Ελευθερουδάκη που έχει επιφάνεια 199,65 τ.μ., καθώς και για το δικαίωμα υψούν του τετάρτου ορόφου το οποίο ανήκει στις οφειλέτριες κατά ποσοστό 1/3 εξ αδιαιρέτου κάθε μία από αυτές. Το εν λόγω ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 141 τ.μ..

    Τα διαμερίσματα έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Παλαιό Ψυχικό, έκτασης 731 τ.μ..

    Το 2016 είχε βάλει λουκέτο το γνωστό βιβλιοπωλείο στην οδό Πανεπιστημίου, έχοντας λυγίσει από την κρίση. Η ιστορία της οικογένειας ξεκινά πριν από 120 χρόνια όταν ο Κωνσταντίνος Ελευθερουδάκης ξεκίνησε την επιχείρηση.



    ΣΧΟΛΙΑ