Menu
1.77%
Τζίρος: 357.63 εκατ.

Εθνική: Κέρδη 1 δισ. ευρώ, ενδιάμεσο μέρισμα 230 εκατ. και «μαξιλάρι» 2 δισ. για νέες εξαγορές – Το σχέδιο Μυλωνά

Άνγκελα Μέρκελ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Comments

Όσοι περίμεναν ένα «συγγνώμη, έκανα λάθος» από την Άνγκελα Μέρκελ για τη στάση της κατά την περίοδο της ελληνικής κρίσης, προφανώς εθελοτυφλούσαν και πιθανώς απογοητεύτηκαν.

Η απερχόμενη καγκελάριος μπορεί να δήλωσε με πολλές αφορμές κατά το αποχαιρετιστήριο ταξίδι της στην Αθήνα, ότι είχε επίγνωση πως απαίτησε πολλά από τους Έλληνες, όμως συμπλήρωνε και ότι είχε δεσμευτεί για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Τα όσα ανέφερε ήταν κάτι σαν επισήμανση ότι τελείωσαν οι απλόχερες ευρωπαϊκές οικονομικές ενισχύσεις του παρελθόντος.

«Μπορεί πολλά να μάθει κανείς και να διδαχθεί από την Ελλάδα και ο ένας από τον άλλο και πολλές συζητήσεις οδήγησαν σε πολύ καλές λύσεις», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση.

«Ήμασταν όλοι εξαιρετικά σοκαρισμένοι για το πόσο ευάλωτο ήταν το ευρώ απέναντι στις εξωτερικές πιέσεις. Και αυτό έπληξε σημαντικά τις χώρες που είχαν υψηλότερο χρέος και δεν είχαν εφαρμόσει σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων όλα όσα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και είπα ότι η αποτελεσματικότητα του οικονομικού μας συστήματος θα πρέπει να είναι συγκρίσιμη αλλιώς δεν θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ζωντανό το κοινό νόμισμα. Ξέρω ότι απαίτησα πολλά από τους Έλληνες, από την άλλη υπήρξαν και διαφορετικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα που θεώρησαν πολλές μεταρρυθμίσεις ως δυνατές», ανέφερε.

Η ουσία είναι πως από τα μνημόνια έχουμε φτάσει πλέον στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Υπό αυτό το πρίσμα, το ενδιαφέρον μετατίθεται στο ποιος θα είναι επόμενος υπουργός Οικονομικών στη Γερμανία.

Μπορεί τα δεδομένα στην Ευρώπη και οι συσχετισμοί να είναι πολύ διαφορετικοί σε σχέση με εκείνους της προηγούμενης δεκαετίας, όμως αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις ότι το υπουργείο Οικονομικών θα αναλάβει ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, μπορεί και να έρθει η στιγμή που κάποιοι στην Ευρώπη … Σόιμπλε θα λένε, και θα κλαίνε.

Διαβάστε επίσης

Λοβέρδος: Ευχαριστώ στην κ. Μέρκελ δεν ταιριάζουν

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Η σημερινή Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε την τελευταία 10ετία

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ από το Προεδρικό: Η Ελλάδα αισθάνθηκε δικαιολογημένα μόνη

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μερτς: Σοβαρή οικονομική ζημιά στη Σαξονία-Άνχαλτ εάν κυβερνήσει η AfD – Αιχμές κατά Μέρκελ
Μέρκελ: Με την πολιτική μας στο μεταναστευτικό συμβάλαμε στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία
Η Πηνελόπη του Αλέξη, πώς ο Σαμαράς… ξενύχιασε την Μέρκελ, ο Πιέρ και ο Ντόναχιου και το απίστευτο σκηνικό με Κίμπερλι και Παπασταύρου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας, Πιερρακάκης: Βάση και οικοδόμημα
Πάροχοι κατά ΕΕΤΤ: Περί όνου σκιάς
Το Αιγαίο δεν χάνεται με κανονιές, αλλά με σιωπές: Ο πόλεμος του βυθού έχει ήδη αρχίσει
Απαλλαγή για όλους τους πτωχεύοντες σε ένα χρόνο και σημαντικές θετικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες
Ντόναλντ Τραμπ: Η «κουτσή πάπια» μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη – Τι σημαίνουν για την Ελλάδα οι εξελίξεις στις ΗΠΑ – Αμεση ανάλυση
Σε τεντωμένο σχοινί οι αγορές!
Νίκος Δένδιας: Συμμάζεμα στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ανδρουλάκης και Τσίπρας: Να αποτύχει η χώρα για να δικαιωθούν
Το πολυεργαλείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Το ρεύμα καίει τους πολίτες – Η οργή θα κάψει την Ευρώπη