• Άρθρα

    Τι γιόρταζαν οι κ. Σάλλας, Θωμόπουλος και Ταμβακάκης;


    ** Ευτυχώς δεν είμαστε Ιάπωνες επειδή αν ήμασταν, θα θρηνούσαμε θύματα. Θα είχαν αυτοκτονήσει τουλάχιστον 10 άτομα με χαρακίρι. Θα προσπαθούσαν με αυτόν τον τρόπο να ξεπλύνουν την ντροπή της αποτυχίας εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Το πιο ενδιαφέρον θα ήταν ποιόν θα επέλεγε καθένας για τον τιμητικό ρόλο του αποκεφαλιστή. Να εξηγηθώ. Το χαρακίρι γίνεται για λόγους τιμής πάντα με την παρουσία συμπολεμιστή. Ο αυτόχειρας καρφώνει το σπαθί στην κοιλιά και ο σύντροφος αναλαμβάνει τον αποκεφαλισμό. Στη Συγγρού αντί για χαρακίρι κάνουν νάζια επιπέδου «εγώ θα παραιτηθώ αλλά δεν παραιτούμαι επειδή δεν παραιτείσαι εσύ κι ο άλλος που αρνείται να παραιτηθεί».

    ** Μου έκανε εντύπωση ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γεννηθείς το 1979, ο οποίος έχει εκεί μέσα έναν κάποιο ρόλο, έναν ρόλο παντελώς αδιάφορο για την κοινωνία αλλά κάνει δηλώσεις μέσω «συνεργατών». Προφανώς δεν κατανοεί τα μεγέθη και τους ρόλους. Μέσω συνεργατών διακινεί πληροφορίες ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας , ο πρόεδρος μιας χώρας έστω ο πρόεδρος μιας λέσχης Μπριτζ. Η Παπαμιμίκος δεν έχει αξίωμα που να επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές σίγουρα όμως υποφέρει από  delusions of grandeur. Νομίζει ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό. Φανταστείτε να γίνει μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος…

    ** Μια φίλη την οποία φλερτάρω ανεπιτυχώς, η Ορσαλία, επισήμανε κάτι σωστό για τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, σε στυλιστικό επίπεδο. Δεν φορά γραβάτα εντούτοις επιλέγει το σωστό πουκάμισο για τα cardigan με τα οποία κυκλοφορεί. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός διαλέγει υποκάμισα με σκληρό γιακά που θέλουν γραβάτα α-πα-ραι-τη-τως. Κάποιος πρέπει να του πει ότι τα κοστούμια που ράβει στον Γιαννέτο έχουν συγκεκριμένη χρήση, γαμβρού ή ανθρώπου που βολεύεται στα τετριμμένα. Τέλος πάντως, όπως έλεγε και η Ορσαλία, αν κάποιος δεν έχει ζήσει στο Μιλάνο αδιάλειπτα επί τριμήνου, δεν ξέρει να ντυθεί.

    ** Επιστρέφω στο Παπαμιμίκο και τις ντροπές του. Είναι γνωστό ότι για τις ολιγωρίες κατά τη θητεία του στην εταιρεία ύδρευσης Θεσσαλονίκης (παρασιώπηση εγκλημάτων) καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Είναι γνωστό ότι συμμετείχε σε 5 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η μια εκ των οποίων επιδοτήθηκε με 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά υπάρχει ένας απολογισμός της προκοπής για τις δαπάνες. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού εγκλήματος στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει το ρόλο του Ανδρέα Παπαμιμίκου. Η έρευνα αφορά κακουργήματα όπως η υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, η κατ΄ εξακολούθηση απάτη σε βάρος του Δημοσίου, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

    ** Σήμερα θα πάω για μια μεσημβρινή μιμόζα στη Στοά Σπυρομήλιου. Έχω καταργήσει το prosecco από την ημέρα που άκουσα να το παραγγέλνουν στη Βαλαωρίτου παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά δεν τους γνώριζα, δεν θα μπορούσα να γνωρίζω στελέχη του ΠΑΣΟΚ όμως ρώτησα την δεσποινίδα που σερβίρει ποιοι είναι όλοι αυτοί οι θορυβώδεις που ζητούν prosecco αντί της προσήκουσας για το ύφος τους ρετσίνας. Στο City Bistro όπου συχνάζω πλέον έχει ωραίο κόσμο. Την Παρασκευή το βράδυ ήταν εκεί το ζεύγος Σάλλα και οι κύριοι Ταμβακάκης και Θωμόπουλος. Νομίζω ότι κάτι γιόρταζαν, όχι γενέθλια, καθώς δεν προέκυψε τούρτα με κεράκια. Πιθανώς γιόρταζαν την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών. Δεν τους φθονώ για τις επιτυχίες τους, δεν τους φθονώ επειδή είχα κι εγώ τις δικές μου επιτυχίες, σε άλλο τομέα. Υπήρξα δεινός εραστής και τούτο είναι σπουδαιότερο από την όποια διάκριση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ