• Άρθρα

    Άρθρο Θ. Σκυλακάκης : Αισθάνομαι θλίψη και οργή

    Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης


    Η τουρκική κυβέρνηση διολισθαίνει προς τον ολοκληρωτισμό και κάποιοι τη ραίνουν με τριαντάφυλλα… Ο Ταγίπ Ερντογκάν με τις νέες δηλώσεις του στοχοποίησης των πολιτικών του αντιπάλων ως “τρομοκρατών” (“Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη, αλλά και εκείνοι που το έκαναν δυνατό που πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξάρτητα του τίτλου τους», είπε διευκρινίζοντας ότι “μπορεί να πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν βουλευτή ή ένας παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών»), συνεχιζει την διολίσθηση της κυβέρνησής του προς τον ολοκληρωτισμό.

    Την ίδια στιγμή λόγω του προσφυγικού και της πολιτικής δειλίας της Ευρώπης στην αντιμετώπισή του, που έχει οδηγήσει στην άνοδο κάθε είδους ξενοφοβικών κομμάτων, το σύνολο της Ευρώπης καλοπιάνει την τουρκική κυβέρνηση, με την φρούδα ελπίδα ότι θα την βοηθήσει στον έλεγχο των προσφυγικών ροών. Μαζί τους και η κυβέρνηση Τσίπρα, που είχε την δημοκρατική αναισθησία να πετάξει μαζί με τον κ. Νταβούτογλου τριαντάφυλλα σε γυναίκες δημοσιογράφους, μετατρεπόμενος σε ρολίστα της ερντογανικής προπαγάνδας, που προσπαθεί να κρύψει την κάθε άλλο παρά “ρόδινη” κατάσταση σε ό,τι αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες στη γειτονική χώρα.

    Η Ευρώπη αυτή δεν είναι η Ευρώπη των δημοκρατικών ευαισθησιών, που γνώρισα στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι μια Ευρώπη χωρίς σπονδυλική στήλη, που προδίδει τις ίδιες της τις αξίες και για την οποία αισθάνομαι θλίψη και οργή.

    Για τη δική μας κυβέρνηση δεν αισθάνομαι ούτε αυτά. Γιατί δεν αξίζει καν να οργίζεσαι με ανθρώπους που αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν πίστευαν σε τίποτε από όσα έλεγαν. Πρέπει απλώς να αγωνιστείς για να φύγουν το ταχύτερο δυνατό από την εξουσία για να σταματήσει η βλάβη που προκαλούν.



    ΣΧΟΛΙΑ