• Άρθρα

    Άρθρο Παρέμβαση: Ο Τσίπρας της απόρριψης και του ΟΧΙ

    • Αλίκη Χατζή
    ΣΥΡΙΖΑ: Άτυπο lockdown χωρίς οικονομική στήριξη

    Αλέξης Τσίπρας


    Το πρόσφατο διάστημα με τις πανευρωπαϊκές εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας να προοιωνίζουν λοκντάουν και να προτείνονται μια σειρά από μέτρα, πολλοί είναι εκείνοι που προτείνουν να μην λαμβάνονται μέτρα κατά των αντιεμβολιαστών γιατί έτσι τους εξαγριώνουμε! Άλλοι πάλι υποστηρίζουν τη λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον των μη εμβολιασμένων γιατί εξαγριώνονται οι εμβολιασμένοι.

    Η αλήθεια είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος κι ότι τελικά αυτή η υπόθεση αποδεικνύεται κάθε μέρα πολύ απαιτητικότερη από ότι υπολογίζαμε. Όλοι λίγο πολύ θεωρούσαμε ότι το εμβόλιο θα βάλει τέλος σε αυτήν την ιστορία. Και έγινε το απίθανο: βρέθηκε το εμβόλιο – ένα μοναδικό στα χρονικά, επίτευγμα της επιστήμης, παρήχθη σε χρόνους επίσης εξωφρενικούς, ένα ακόμα θαύμα τεχνολογικό και… σκόνταψε στους αρνητές του εμβολίου!

    Έτσι, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα συνθετότερο και απαιτητικότερο στην αντιμετώπισή του, πρόβλημα: αυτό των αρνητών εμβολιασμού. Πώς να συνεννοηθεί κανείς με έναν αρνητή εμβολίου και μάλιστα με τόσο ευφάνταστες αιτιάσεις και παραλλαγές, πώς να τον πείσεις ότι δεν πρόκειται να του αλλάξουν το σπάνιο DNΑ του, ότι δεν θα τον τσιπάρουν για να παρακολουθούν τις μοναδικές του σκέψεις, πως δεν ενδιαφέρει κανέναν η ύπαρξή του;

    Το τελευταίο, κρίσιμο και μεγάλο, διάστημα, κατά το οποίο προτάθηκαν όλα και απέτυχαν όλα μπροστά στην ανίκητη βλακεία που μας κτυπά ανελέητα με την μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος, κατ’ επιλογή των αρνητών, όσο κι αν δεν το κατανοούν οι ίδιοι, δημιουργήθηκε ένα άτυπο κοινωνικό μέτωπο με «αντίπαλους» τους υπέρ και τους κατά των εμβολίων.

    Το θέμα ,υπό αυτό το πρίσμα, έχει και μία άλλη διάσταση: Τι ιεράρχηση κάνουν οι πολιτικές δυνάμεις.

    Η απόφαση της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των 60 και άνω, και κυρίως, η ανακοίνωση του μέτρου της επιβολής διοικητικού προστίμου 100 ευρώ σε μηνιαία βάση για όσους από τους 520.000 ανεμβολίαστους, εμείνουν στη στάση τους και δεν συμμετάσχουν στην προσπάθεια δημιουργίας τείχους ανοσίας, έδειξε πολλά και δημιούργησε απορίες.

    Η κυβερνητική πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ, στο σύνολο του όπως φαίνεται, επέλεξαν το δρόμο του ορθολογισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, τι μπορεί να σκέφτεται, όταν ο Τσίπρας δηλώνει ότι «ο Μητσοτάκης μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού….διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης» και την ίδια στιγμή, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι … «είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια»;

    «Τιμωρητικό» μέτρο , λέει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, «εξαθλιώνει οικονομικά» τους…ανεμβολίαστους! «Αντί να βάζει πρόστιμα ο Μητσοτάκης θα έχει αξία να ενθαρρύνει με … οικονομικά κίνητρα αυτούς που θα κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση»…

    Όλοι τον θυμόμαστε τον Ιούλιο, όταν κατηγορούσε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «εξαγοράσει» τους νέους με το «εξευτελιστικό χαρτζιλίκι» των 150 ευρώ.

    Επίσης: Όλοι θυμόμαστε, υποθέτω, την Κουμουνδούρου να ωρύεται ότι τα ολικά lockdown «είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της πανδημίας», όταν η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας, εφάρμοζε ολικά lockdown. Και δεν ήταν μόνο αυτό…
    Ήταν ότι η κυβέρνηση «κατέστρεφε τους επαγγελματίες, την οικονομία, οδηγούσε τις επιχειρήσεις στα λουκέτα, δημιουργούσε νέες σχέσεις εργασίας που έθεταν σε κίνδυνο τα εργασιακά δικαιώματα». Όλη την γνωστή «παντός καιρού» κασέτα του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πάλι οι υγειονομικές συνθήκες επέτρεπαν την άρση του lockdown, γύριζαν την κασέτα από την ανάποδη: Η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει το κέρδος πάνω από τις ζωές…

    Όλοι θυμόμαστε, ακόμη, τον τραγέλαφο με την επιστημονική πρωτοβουλία να μοιράσουν τις πατέντες για να φτιάξουν οι χώρες εμβόλια, την οποία έκανε αντιπολιτευτική του σημαία ο Αλέξης Τσίπρας.

    Φτωχή ψαριά σε θολά νερά ανεμβολίαστων

    Τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά και δεν έχει νόημα να υπενθυμίζουμε τα … «επιτεύγματα» της κομματικής ιδεοληψίας. Το θέμα είναι ότι το ίδιο βιολί ακολουθήθηκε με το άψογο εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, την επάρκεια των εμβολίων και την πρωτοφανή οργάνωσή του. Ωστόσο, ενώ η χώρα διαθέτει έναν αριθμό πολιτών εχεφρόνων, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι έχει εθιστεί ανεπανόρθωτα στην κουλτούρα του «Όχι» , του αντισυστημισμού, της συνομωσιολογίας, της ιδεοληπτικής παραφροσύνης σε όλη την ποικιλομορφία που μπορεί να εκδηλωθεί. Και επ’ αυτού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες!

    Προσπερνάμε την μακρά περίοδο 2012-2019, που δεν ξεχνάμε, και στεκόμαστε στην τωρινή για να επανέλθουμε στις παράπλευρες παρενέργειες του κορονοϊού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με μπροστάρη-καθοδηγητή τον (και γιατρό) Πολάκη, καλλιεργεί κάτι περίεργες συλλογιστικές: Να μην προκαλούμε τους αντιεμβολιαστές, να μην τους κουνάμε το δάκτυλο, μη και στυλώσουν τα πόδια και δεν μας κάνουν την …χάρη να εμβολιαστούν.

    Προτρέπουν, δε, να μην προτείνουμε μέτρα εναντίον τους, να μην βαρυγκωμούμε, να μην εξαπατώμεθα. Αλλά, σαν καλοί άνθρωποι και με κατανόηση, να επωμιστούν και αυτό το βάρος οι εμβολιασμένοι: Να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους καμία διετία ακόμα, μέχρι να το ξανασκεφτούν καλυτέρα οι αντιεμβολιαστές, με επιχειρήματα, μέσα από την ζωή και με την ησυχία τους ενώ στο μεταξύ μπορούν ελεύθερα και δίχως εμπόδια να σπέρνουν τον ιό, να μεταδίδουν τη νόσο δεξιά – αριστερά, να μην τους θίξουμε και νευριάσουν, να κρατάνε αυτοί τις κλίνες μέχρι να αποφασίσουν μαζί με διαφόρους επόπτες υγείας αν θα διασωληνωθούν ή όχι, να μην έχουν κρεβάτια οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, οι καρδιοπαθείς που μπορούν να κάνουν υπομονή. Να μην λειτουργεί το σύστημα υγείας για κανένα περιστατικό, μη και τυχόν και … πεισμώσουν οι αντιεμβολιαστές.

    Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να οργανώσουμε μια κοινωνία όπου ο θύτης έχει περισσότερα δικαιώματα από το θύμα και περισσότερες ευκαιρίες να ασκεί ανενόχλητος και με το νόμο τις αδικοπραξίες του!

    Και προφανώς, προσπαθεί να ψαρέψει ψήφους παντού. Το πιθανότερο όμως είναι ότι η «ψαριά» θα είναι φτωχή…

    Διαβάστε επίσης

    Οικονόμου για Τσίπρα: Το καλοκαίρι μίλαγε για χαρτζιλίκι και εξαγορά, τώρα εισηγείται οικονομικά κίνητρα

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει (ξανά) το μάτι στους 520.000 ανεμβολίαστους άνω των 60

    Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους ανεμβολίαστους άνω των 60, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ – Δωρεάν δύο self test για όλους



    ΣΧΟΛΙΑ