• Άρθρα

    Άρθρο Παρέμβαση: 5 λόγοι που η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα (θα έπρεπε να) αποτελεί ήδη παρελθόν #cancelradioarvyla

    Ράδιο Αρβύλα


    Όσο περνούν οι μέρες, μετά την αποκάλυψη πως ένας από τους τέσσερις βασικούς συντελεστές ενός τηλεοπτικού, σατυρικού προϊόντος εμπλέκεται και κατηγορείται για παραπάνω από μία φορές σε ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και προώθησης ροζ βίντεο σε πορνογραφικά sites, το hashtag #cancelradioarvyla γίνεται πιο επίμονο από ποτέ.

    Ο 58χρονος Στάθης Παναγιωτόπουλος, ραδιοφωνικός παραγωγός, «Ράδιος Αρβύλας», ο τύπος που λέει ανέκδοτα σε μία άναρχα σκηνοθετημένη παρέα, αγκαλιά με κασκόλ και καλοριφέρ, ένας ακόμη «Στάθης» που χρησιμοποίησε κι εκμεταλλεύτηκε, την αναγνωρισιμότητα του, σαν ασπίδα προστασίας, μαζί και όπλο, γίνεται το πρόσωπο των ημερών, για ό,τι δεν θα θέλαμε να υπάρχει ούτε σαν δείγμα στην ελληνική κοινωνία, καρικατούρα ή πρότυπο χαλαρού διασκεδαστή στην τηλεόραση που θα έπρεπε να εκπαιδεύει, να παραδίδει μαθήματα ηθικής και εξέλιξης για να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Σε έναν κόσμο που δεν κρατάει πλέον τίποτα κρυφό: oύτε μία ερωτική σχέση, ούτε τη διαστροφή, ένα κανάλι αρνείται να καταργήσει ένα προϊόν που έχει ήδη λήξει.

    Ράδιο Αρβύλα

    1. Γιατί θα έπρεπε να αποτελούν ήδη παρελθόν οι Ράδιο Αρβύλα; Γιατί δεν είναι «μόνο» το πρόσωπο που αποκαλύφθηκε για τη σκοτεινή του διαδρομή. Το κοινό κατηγορεί και τους υπόλοιπους της παρέας για «περίσσευμα υποκρισίας.» «Δεν θέλουμε να βγει ο Κανάκης και να πει ότι αποφάσισε να μην συνεχίσει την εκπομπή. Θέλουμε να την κόψει το κανάλι. Είναι ντροπή», διαβάζουμε ξανά και ξανά στο Twitter και στα υπόλοιπα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Γιατί δεν κόβεται λοιπόν; Kαι γιατί δίνεται παράταση για μετά τις γιορτές και την επόμενη χρονιά; Τι θα έχει αλλάξει; Θα έχουμε ξεχάσει; Και ποιο θα είναι το περιεχόμενο της εκπομπής; Eίμαστε οι καλύτεροι και κρίνουμε τους πάντες; Όχι πια. Το δάχτυλο έχει στραφεί πλέον αλλού.

    Ράδιο Αρβύλα

    2. Η μήνυση των συμπαρουσιαστών του Στάθη Παναγιωτόπουλου χαρακτηρίστηκε από πολλούς πυρότεχνημα, σπασμωδική κίνηση, αμήχανη και αναμενόμενη, αντίδραση για την αντίδραση. Ακόμη και η εμφάνιση τους την επόμενη μέρα, με τους τρεις εναπομείναντες φίλους, μαυροντυμένους, σαν σε κηδεία, θυμωμένους, απολογητικούς, θα μπορούσε να λείπει. Όλα για την τηλεθέαση, όλα για τις διαφημίσεις, όλα για την υστεροφημία.

    3. Οι ανυπόγραφες ανακοινώσεις του Ομίλου Ant1 δείχνουν ακριβώς την αμηχανία που επικρατεί. «Η σάτυρα στα καλύτερα της», το μόττο που πρέπει επειγόντως να αλλάξει, αν πρόκειται να συνεχιστεί η τόσο «πετυχημένη» συνταγή. Στις 13 και στις 16.12 η ανακοίνωση για τις εκπομπές Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο ήταν ξεκάθαρη και στεγνή. Το μήνυμα σαφές προς όλους: οι εκπομπές θα συνεχιστούν κανονικά. Για να διαβάσουμε σε παλιότερα δελτία Τύπου ύμνους για την «αγαπημένη παρέα από τη Θεσσαλονίκη» και την «απόλυτη κυριαρχία και σταθερά πολύ υψηλές επιδόσεις σε όλα τα κοινά καταγράφουν καθημερινά οι Ράδιο Αρβύλα από την πρώτη μέρα που βγήκαν στον αέρα του Αnt1.»

    4. Τα νούμερα τηλεθέασης είναι εντυπωσιακά. Και μετά τις αποκαλύψεις, όπως ήταν αναμενόμενο, ανέβηκαν κι άλλο. Είναι αυτός ο (βασικός) λόγος για να κρατάς στον αέρα ένα απόστημα με πύον;

    5. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα. Με ποιον τρόπο μπορεί να ξεπεράσει μία εκπομπή, και μάλιστα σατυρικού περιεχομένου, ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο, στην εποχή του #metoo; Ο κατηγορούμενος μίλησε για «απερισκεψία.» Κι όχι φυσικά για κακούργημα. Μετά τις αποκαλύψεις και άλλων κοριτσιών, γυναικών, θυμάτων, φαίνεται πως όλοι στο τηλεοπτικό πλατό ήξεραν ότι ο ανεκδοτάκιας παρενοχλούσε.

    Όλοι ήξεραν, κανείς δεν μιλούσε. «Ας αποδεχτώ ότι δεν ήξεραν. Δηλαδή να δεχτώ πως είναι απολύτως κόπανοι», έγραψε κάποιος στο Twitter ανάμεσα σε άλλους όχι και τόσο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. «Ας το αποδεχτούν και αυτοί, και να σταματήσουν την εκπομπή τους.» Τα αρνητικά σχόλια είναι παντού. Γιατί λοιπόν εξακολουθεί να τους προστατεύει η διοίκηση; «Μετά από αυτό που έγινε με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο θα συνεχίσουν οι Ράδιο Αρβύλα να κάνουν εκπομπή και να χασκογελάνε, κοροϊδεύοντας κόσμο; Είσαστε σοβαροί Ant1 TV;», ένα ακόμη σχόλιο-μανιφέστο. Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. «Σεις σύντροφοι στον Ant1 TV ακόμη να διακόψετε τη συνεργασία με αυτόν τον οχετό ποινικού σεξισμού;» #cancelradioarvyla #ησάτυρασταχειρότερατης

    Διαβάστε επίσης:

    Ράδιο Αρβύλα: Το μαγαζί, η κουρελού και… σώσον σώσον ημάς

    Αντώνη, όσα κορόιδευες τα λούστηκες

    Άρθρο παρέμβαση: Ωρες μέγιστης ευθύνης για τον πρόεδρο του Ant1 Θοδωρή Κυριακού – Ως πότε θα βλέπουμε Ράδιο Αρβύλα;



    ΣΧΟΛΙΑ