• Πολιτική

    Ανδρουλάκης από Άρειο Πάγο: Να διερευνηθούν οι χαλκευμένες συνομιλίες των Τεμπών

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης


    Τη διερεύνηση της παραποίησης των συνομιλιών των μηχανοδηγών του ΟΣΕ τη νύχτα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Γεωργία Αδειλίνη και κατέθεσε αναφορά 2,5 σελίδων για τη χάλκευση και διαρροή, όπως υποστηρίζει, των ηχητικών με τους καταγεγραμμένους διαλόγους.

    Ο κ. Ανδρουλάκης συνοδευόταν από τη βουλευτή Μιλένα Αποστολάκη, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Χρήστο Κακλαμάνη και τον εκπρόσωπο Τύπου Θανάση Γλαβίνα.

    Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:

    «Το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, την ώρα που οι διασώστες έψαχναν νεκρούς, αγνοούμενους, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία θρηνούσε γι’ αυτό που είχε συμβεί, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να πάρουν τις επίμαχες συνομιλίες, να τις χαλκευόσουν και να διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

    Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στον ελληνικό λαό, καταθέσαμε για αυτή τη νέα αποκάλυψη πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή και σήμερα ήρθαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία τους Αρείου Πάγου για να υπάρχει διερεύνηση της υπόθεσης . Τώρα έχει χρέος η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

    Όμως μας ρωτούν γιατί καταθέσαμε τώρα την πρόταση δυσπιστίας. Γιατί το ποτήρι ξεχείλισε. Δεν είναι πια ούτε μισοάδειο, ούτε μισογεμάτο. Τη μια διόρισαν παράνομα τον επίμαχο σταθμάρχη, την άλλη η ευρωπαϊκή εισαγγελία τους κατηγορεί για διαφθορά.

    Και ενώ έχουν κάνει όλα αυτά μαθαίνουμε ότι εκείνο το βράδυ είχαν προτεραιότητα να χαλκεύσουν τους διαλόγους για να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους και μόνο.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη λειτουργεί με το τρίπτυχο : Διαφορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία. Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει».

    Διαβάστε επίσης: 

    Κακλαμανάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

    Μητσοτάκης στην βιομηχανία μπαχαρικών Ηλιος: Μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης η σύγκλιση αποδοχών με την Ευρώπη

    Μάκης Βορίδης και Στέλιος Κουτνατζής στο Μαξίμου – Δείτε όλες τις αλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ